Asiantuntijat: Näin pukeutuu trendikäs suomalainen nainen tulevana keväänä

Keväällä 2012 Suomeen rantautuu trendejä, jotka löytävät tiensä useiden naisten vaatekaappeihin. Asiantuntijat valottivat Helmelle, minkälaisiin ratkaisuihin tulevana keväänä kannattaa turvautua, jotta pysyisi trendien aallonharjalla.

Kevät 2012 tuo trendien saralla mukanaan naisellisia tuulahduksia ympäri maailmaa. Asiantuntijat pureutuivat yksityiskohtiin, joiden kohdalla tulevana keväänä silmänsä kannattaa pitää auki.

Naisellisuus näkyy tänä keväänä vahvana

Asiantuntijoiden mukaan naisellisuus tulee saamaan jalansijaa tänä keväänä suomalaisessa arkipukeutumisessa. K-Citymarket Oy:n ja Anttila Oy:n hankinnassa pääsuunnittelijana toimiva Erika Appelström tietää, että pitsit ja röyhelöt ovat tulleet jäädäkseen.

– Vintage-vaikutteet näkyvät kevään trendeissä naisellisina yksityiskohtina kuten pitseinä ja röyhelöinä sekä pehmeinä väreinä, Appelström kertoo.

Feminiinisten linjojen lisäksi tulevana keväänä leikitellään vastakohdilla, Satu Tapola ja Lidia Dostinov, Helsingin Sokoksen pukeutumisneuvojat tietävät.

– Naisellisuus ja värit, vajaamittaiset lahkeet tai vaihtoehtona kapeat ja ylipitkät lahkeet ovat kovassa huudossa. Erilaisia kuoseja, materiaaleja ja värejä tullaan yhdistelemään rohkeasti, Tapola ja Dostinov miettivät.

Tänä keväänä on lupa leikkiä väreillä. Appelströmin mukaan katukuvassa tullaan näkemään enenevissä määrin kokeilevaa pukeutumista, joka yhdistää hyvinkin rohkeasti riskialttiitakin värejä toimivaksi kokonaisuudeksi.

– Romanttisen vintagen rinnalla on räiskyvä kirkkaiden ja puhtaiden värien paletti, joiden avulla luodaan colourblocking-hengessä asukokonaisuus, eli kaikki vaatteet ja mielellään asusteetkin saavat olla eri väriä, Appelström jatkaa.

Sokoksen muotibloggari Mira-Bella Nurmi vakuuttaa, ettei maskuliinisuuskaan ole kuitenkaan tänä keväänä kadonnut tyystin.

– Luulen, että maksipituinen hame tulee näkymään tänä keväänä vielä enemmän katukuvassa nahkarotsin seurana, Nurmi maalailee.

Tyyli-ikonit voivat auttaa oman tyylin hiomisessa

Mikäs sen kätevämpi tapa hyödyntää maailmantähtien yllä nähtyä mieletöntä pukuloistoa, kuin kopioida elementtejä tähtien asuista omaan tyyliin? Myös asiantuntijat kehottavat ottamaan oppia muotinikkareiden tyylistä.

Appelström näkee tämän kauden tyyli-ikonina Louise Roen. Muotitoimittajan ja mallin persoonallista, mutta klassista tyyliä hehkutetaan ympäri maailmaa. Appelströmin mukaan jokaisella suomalaisella on opittavaa Roen tavasta nähdä vaatteissa valtavasti mahdollisuuksia.

– Hän käyttää rohkeasti värejä ja yhdistelee myös eri kuoseja ennakkoluulottomasti. Louise bongaa tulevat trendit nopeasti ja muokkaa niitä itsensä näköiseksi ja häntä parhaiten pukevaksi. Hänen lookeissaan kannattaa erityisesti tarkastella asusteiden käyttöä, Appelström neuvoo.

Myös laulaja Chisun tyylistä on syytä ottaa tänä keväänä mallia. Chisu täydentää usein maanläheisen tyylinsä näyttävillä yksityiskohdilla, jotka ovat vertaansa vailla.

– Chisu osaa leikitellä  tilanteen mukaan pukeutumisella ja väreillä, sekä kantaa ryhdikkäästi vaatteet, Tapola ja Dostinov huomauttavat.

Vaikka trendeissä katse käännetään kohti tulevaa, on entisajoistakin hurjasti opittavaa. Entisaikojen tähtien loistoa ei ole syytä väheksyä – tänäkään päivänä. Sokoksen muotibloggarikin uskoo tänä keväänä glamourinhohtoisten Hollywood-tähtien valovoimaan. Ideoita ammennetaan Marilyn Monroen, Brigitte Bardotin, Twiggyn ja Audrey Hepburnin klassikkotyyleistä.

– Kampaus- ja meikkityylit kevääseen noukitaan 40-60 -luvuilta. Tämänhetkisistä maailmantähdistä mielenkiinnolla seurataan varmasti laulajatähti Adelea, joka edustaa hieman kurvikkaampaa naiskauneutta. Hänen tyylissään löytyy myös viitteitä vanhan ajan Hollywoodin glamourista ja 60-luvusta, Mira-Bella Nurmi tietää.

MTV3/Helmi

Kuvat: Lehtikuva/Splash

Teksti: Heli Kuitunen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja