Asiantuntijalta tyly arvio nolosti kolaroineen Kimi Räikkösen toiminnasta: "Tulokaskuljettajan virhe"

Jos Kimi Räikkönen loisti vuosi sitten Portugalin GP:n avauskierroksella, nyt hän sortui kisan alussa jotakuinkin noloimpaan mahdolliseen virheeseen.

Räikkönen nousi ensimmäisen kierroksen aikana kaksi sijaa ylöspäin tallikaverinsa Antonio Giovinazzin kantaan. Kun ensimmäinen kierros oli päättymässä, Räikkönen kolaroi keskellä Portimãon radan pääsuoraa Giovinazzin vasempaan takarenkaaseen.

Osuma rikkoi Räikkösen etusiiven, joka jäi jumiin hänen autonsa pohjalevyn alle. Räikkönen pysäköi autonsa ykkösmutkan ulkopuolelle hiekalle ja nousi autostaan keskeytyksen merkiksi.

Sky Sportilla asiantuntijan roolissa kisaa kommentoiva ex-kuski Martin Brundle oli ihmeissään yli 300 kisaa ajaneen Räikkösen virheestä.

– Hän on sarjan kokenein kuljettaja, mutta tuo näytti tulokaskuljettajan virheeltä. Riippumatta siitä, katsoiko hän johonkin muualle, Brundle tylytti 41-vuotiasta suomalaisveteraania.

Tv-kuvien perusteella näytti siltä, että Räikkösen huomio herpaantui vähän ennen kolaria, kun hän alkoi tehdä oikealla kädellään säätöjä ohjauspyöräänsä.

Lue myös:

    Uusimmat