Asiantuntijalta tyly analyysi – prinssi Harry on tehnyt elämänsä suurimmasta traumasta bisneksen, jonka prinssi William toivoisi loppuvan

2:44
Prinssi Harry vertasi kuninkaallisen elämän valokeilaa Truman Show -elokuvaan sekä eläintarhaan.

Asiantuntija Phil Dampierin mukaan prinssi Harry on kääntänyt prinsessa Dianan kuolemasta puhumisen bisnekseksi, josta prinssi William ei ole mielissään.

Kuninkaalliskirjailija Phil Dampierin mukaan prinssiveljekset William ja Harry ovat käsitelleet äitinsä prinsessa Dianan kuolemaa hyvin eri tavoin. Diana menehtyi auto-onnettomuudessa Pariisissa elokuussa 1997 ollessaan 36-vuotias. Harry oli tuohon aikaan 12, William 15. 

Harry on avautunut äitinsä kuolemasta useaan otteeseen ja on puhunut aiheesta runsaasti varsinkin kuluvan vuoden aikana. Dampierin mukaan Harryn avautuminen on mennyt jopa siihen pisteeseen, että prinssin kärsimys on muutettu bisnekseksi. 

– On oltava ymmärrystä Harryn mielenterveysongelmia kohtaan sekä sitä, että hän on todennäköisesti padonnut tunteensa vuosien ajan. Mutta se, ettei Harry ilmeisesti pysty lopettamaan siitä puhumista ja on luonut asiasta mini-toimialan, ärsyttää varmasti Williamia ja olen varma, että hän haluaisi veljensä lopettavan, Dampier miettii.  

– William on käsitellyt asiaa täysin erilaisella tavalla, Diana oli myös hänen äitinsä ja hänenkin on täytynyt selvitä menetyksestä, mutta hän ei marise ja valita siitä. 

Aikoinaan William on todennut, ettei hän halua Dianan kuoleman pilaavan hänen elämäänsä sekä värittävän kaikkea mitä hän tekee. 

– Hän on ottanut kokonaan erilaisen asenteen. 

Harry puhui mielenterveydestään viimeksi The Me You Can't See -ohjelmassa, jonka hän on tuottanut yhdessä Oprah Winfreyn kanssa. Harry kertoi käyneensä traumaterapiassa käsitelläkseen äitinsä kuolemaa. Ohjelmassa Harry kertoi, että hänen kyvyttömyytensä käsitellä ja surra äitinsä kuolemaa johti hänen omiin mielenterveysongelmiinsa. 

Prinssi puhui myös siitä, kuinka hänen on täytynyt surra asiaa koko maailman katseiden alaisena.

Hiljattain Harry totesi halunneensa jättää kuninkaallisen perheen taakseen ollessaan parikymppinen.

– Ollessani parikymppinen, ajattelin, etten halua tätä työtä. En halua olla täällä, en halua tehdä tätä, katsokaa mitä se teki äidilleni.

– Kuinka voisin ikinä asettua aloilleni, hankkia vaimon ja perheen kun tiedän, että se tulee tapahtumaan uudestaan?

Harryn ja Williamin olisi tarkoitus paljastaa prinsessa Dianan syntymäpäivän kunniaksi tehty patsas Lontoossa 1. heinäkuuta, jolloin Dianan syntymästä tulee kuluneeksi 60 vuotta. Patsas sijoitetaan Kensingtonin palatsiin. Koska Harryn ja kuninkaallisen perheen välit ovat tällä hetkellä varsin tulenarat, on toistaiseksi epävarmaa, että osallistuuko Harry tilaisuuteen vai ei. 

– Uskoisin että toivotaan, että patsas sekä muistot heidän äidistään toisivat heidät yhteen, Dampier pohtii. 

Lähde: The Sun

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja