Asiantuntijalta täyslaidallinen Frida Karlssonille – sama virhe toistuu vuodesta toiseen: "Eikö hän koskaan opi?"

MTV Urheilun hiihtoasiantuntija Jari Isometsä äimistyi Ruotsin Frida Karlssonin lauantain hiihtosuorituksesta 10 kilometrin perinteisen kisassa.

Karlsson lähti liikkeelle tapansa mukaan kuin tykin suusta. Se kuitenkin kostautui, kun Karlssonin veto ei riittänyt loppuun asti.

– Frida Karlsson ei yksinkertaisesti tunnu oppivan. Hän on tietysti nuori urheilija, mutta eikö sille kukaan sano? Kilometrin kohdalla johtaa kahdeksan sekuntia, mutta mitä jos johtaisi vain kaksi sekuntia. Se loppumatka olisi aika paljon helpompi, Isometsä sanoo.

Maalissa eroa voittoon hiihtäneeseen Kerttu Niskaseen kertyi 16,5 sekuntia. Lopulta kolmanneksi sijoittunut Karlsson ei edes ilmestynyt palkintojenjakoon, koska istui lämpöteltassa palautumassa hiihtosuorituksesta.

– Ainakin nyt kolmen vuoden aikana, mitä olen seurannut, tapahtuu joka kerta sama virhe, Isometsä ihmettelee viitaten Karlssonin yltiöpäiseen alkuvauhtiin.

– Jos minä olisin valmentaja, pitäisin aika pitkän puhuttelun siitä taktisesta hiihtämisestä. Toisaalta sehän sateli meidän laariin, että antaa hiihdellä noin jos haluaa. Mutta vanhana hiihtäjänä tuntuu omituiselta, että hän toistaa saman virheen joka kerta.

Karlsson on voittanut tällä kaudella kaksi matkaa, ja Isometsän mukaan siihen löytyy selkeä syy.

– Hän on voittanut tänä vuonna kaksi kilpailua yhteislähdössä, missä hän on peesaillut alkumatkasta.

"Voisi dominoida"

Karlssonin kauden hiihdot ovat lauantain hyytymisestä huolimatta sujuneet melko hyvin. Ruotsalainen on maailmancupissa toisena, joskin vielä parempaan voisi olla rahkeita.

– Karlsson voisi dominoida ehdottomasti. Hän on niitä urheilijoita, jotka pystyvät voittamaan sekä perinteisellä että vapaalla. Näiden lisäksi hän pärjää myös perinteisen sprintissä. Karlssonilla olisi edellytykset jonkinlaiseen dominointiin, koska hän on niin monipuolinen, Isometsä pohdiskelee.

Viimeiset vuodet dominoinut Norjan Therese Johaug lopetti uransa viime kauteen, joten hiihtokuningattaren paikka on tällä hetkellä avoinna. Alkukausi on näyttänyt, että kärkipäähän on monta ehdokasta. Ruotsalaiset ovat voittaneet tähän mennessä kahdeksasta kisasta viisi, ja yksi Ruotsin joukkueen syömähammas ei ole edes aloitatnut kautta.

– Jonna Sundlingista povattiin maailman huippua tälle kaudelle. Häntä ei pidä unohtaa, Isometsä muistuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja