Asiantuntija veronpalautuksista: ”Valtio maksaa korkoa, pankit pyöreän nollan”

Veropalautuksia maksettiin jälleen tänään – Veronmaksajien keskusliiton toimitusjohtaja kertoo, onko järkevää maksaa valtiolle korotonta lainaa 8:00
Veropalautuksia maksettiin jälleen tänään – Veronmaksajien keskusliiton toimitusjohtaja kertoo, onko järkevää maksaa valtiolle korotonta lainaa.

Veronpalautukset on tänään maksettu suurelle osalle Suomen kansasta.

Verohallinto on maksanut tänään suomalaisille yhteensä yli 1,1 miljardia euroa veronpalautuksia. Kyseessä on yksittäisen päivän suurin palautuspotti tänä vuonna.

Veronmaksajain keskusliiton toimitusjohtaja Teemu Lehtinen toteaa MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa, että tänään on ollut monella iloinen päivä: kulutukseen on tullut lisää käytettävää tai uudestaan säästettäväksi varoja.

Veronpalautuksia tulee yleensä enemmän kuin mätkyjä. Vuoden 2019 verotuksessa palautuksia tuli 2,6 miljardia euroa ja mätkyjä vain 1,3 miljardia euroa. Onko siis veronmaksajien fiksua antaa valtiolle käytännössä lainaa?

Lehtinen pohtii, että kyseessä on yleinen suomalainen tapa. Aikanaan veronpalautukset tulivat yhdessä erässä joulukuun alussa, eli ne olivat eräänlaisia joululahjarahoja. Lehtinen arvelee, että veronpalautuksilla saattaa olla edelleen samanlainen sisältö.

Lehtisen mukaan kyse on pienimuotoisesta säästämisestä valtiolle, josta saa jopa korkoa – toisin kuin pankeista.

– Jos pankissa makuuttaa saman summan niin saa tätä nykyä pyöreän nollan. Mutta valtio maksaa 0,5 prosenttia korkoa. Vaikka se ei nyt suuren suuri summa ole, niin se ei tunnu kuitenkaan niin tyhmältä pitää niitä rahoja siellä valtion kassassa kun saa jopa pienen korvauksen.

Lue myös:

    Uusimmat