Mainos

Asiantuntija: Putinia ylistetään Fennovoima-ratkaisusta

Suomalaisasiantuntija uskoo, että Fennovoiman ydinvoimalahanketta tullaan käyttämään Venäjällä siekailematta valtaapitävien maineen pönkittämisessä.

– Venäjällähän tätä hanketta tullaan ylistämään Putinin talouspolitiikan onnistumisena, jolloin sitä tullaan käyttämään Putinin vallan vahvistamiseen, kuvailee Aleksanteri-instituutin Venäjän energiapolitiikan professori Veli-Pekka Tynkkynen aamun Huomenta Suomessa. 

Fennovoiman hankkeen jatko varmistui eilen, kun kotimaisuusvaatimus täyttyi uusien osakkaiden ansiosta. Tynkkysen mukaan Suomi tullaan esittämään nyt mallioppilaana.

– Suomi tullaan esittämään niin kotona venäläisille kuin ulospäin lännelle Venäjän neutraalina naapurina, joka erottuu muista, etenkin länsimaista. Suomen varmasti sanotaan lipeävän Euroopan unionin asettamasta sanktiorintamasta, vaikka näin ei tietenkään faktisesti tapahdukaan, koska Rosatom ei ole sanktioiden puitteissa.

Tynkkysen mielestä Suomi nakertaa ydinvoimapäätöksellään Euroopan unionin yhtenäisyyttä.

– Kun tätä firmaa ajatellaan, niin kysehän on myös ydinaseiden tukemisesta, koska Rosatom on ydinaseita tuottava yritys. Ja sotateollisuus on sanktioiden piirissä taas. Sitten tietysti moraalisella tasolla kaupalla lyödään kyllä kiilaa Euroopan yhtenäisyyteen koskien Venäjälle asetettuja sanktioita.

Tynkkysen mukaan energiayhtiö Fortum ja rakennusliike SRV lähtivät hankkeeseen mukaan turvatakseen nykyiset investointinsa ja varmistaakseen mahdollisuudet myös uusiin investointeihin Venäjällä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.