Tapaus Aarnio Seitsemän uutisissa: ”Tynnyrijuttua” vaaditaan avattavaksi uudelleen

Asianajaja Matti Nurmelan mukaan rikosylikomisario Jari Aarnioon yhdistetty huumetynnyrijuttu ja sen näyttö on arvioitava uudelleen.

- Tulemme tottakai vaatimaan selvitystä ja ehkä pyytämään korkeimmalta oikeudelta, että jutun käsittely kokonaan palautetaan alioikeuteen ja aloitetaan alusta, Nurmela sanoo MTV Uutisille.

Nurmela on tynnyrijutussa pitkään vankeusrangaistukseen tuomitun asianajaja.

Helsingin huumepoliisin virasta pidätettyyn päällikköön Jari Aarnioon kohdistuvan rikostutkinnan raskaimmat epäilyt kytkeytyvät juuri huumebisnekseen - niin sanottuun tynnyrivyyhtiin. Siinä liiga salakuljetti Hollannista Suomeen satoja kiloja hasista peltitynnyreissä.

Jutussa tuomittiin kaikkiaan viisi ihmistä. Tuomiot saivat lainvoiman Helsingin hovioikeudessa marraskuussa.

Nyt Aarnion lisäksi vyyhtiin epäillään kytkeytyvän Hollannissa vangittu suomalainen rikollispomo. Huumerikosepäilyt liittyvät Aarnioon teletunnistetietojen kautta.

- Tottakai meitä kiinnostaa, miten se (Aarnio-tutkinta) liittyy tähän tynnyriasiaan, jossa tuomitut ovat jyrkästi kiistäneet syytteet. Näyttö oli huono. Pelkästään televalvontatietoja ja kanssasyytetyn kertomus. Ei mitään muuta, Nurmela sanoi MTV Uutisille.

Lisää Aarnioon kohdistuvasta rikostutkintakokonaisuudesta Seitsemän uutisissa klo 19.00.

 

Lue myös:

    Uusimmat