Mainos

Aarnio-syyttäjien loppulausunto: ”Ei epäilystäkään, etteikö kyse olisi huumeiden maahantuonnista”

Helsingin hovioikeudessa kuullaan tänään syyttäjien loppulausunto huumepoliisin ex-päällikkö Jari Aarnion huumejutussa. Tilanne ei käräjäoikeudesta ole muuttunut, sillä syyttäjien ja syytettyjen näkökulmat tapahtumista poikkeavat täysin.

Syyttäjien mukaan Jari Aarnio oli Pasilan mies ja järjesti Suomeen noin 800 kiloa hasista. - Kun näyttö otettu täällä hovioikeudessa vastaan, ei ole jäänyt epäilystä, etteikö kyse huumausaineiden maahantuonnista, syyttäjä Pihla Keto-Huovinen aloitti koko päivän kestävän esityksen.

Syyttäjien tarkoitus on käydä päivän mittaan läpi se keskeinen näyttö, joka tukee Aarnion syyllisyyttä. Aarnion loppulausunto kuullaan torstaina.

Käräjäoikeus langetti 10 v

Helsingin käräjäoikeus langetti Aarniolle loppuvuodesta 2016 törkeistä huumerikoksista kymmenen vuoden tuomion. Pidempää se ei voinut antaa, koska Aarnio oli aiemmin tuomittu Trevoc-haarassa kolmeksi vuodeksi vankeuteen ja maksimirangaistus on kolmetoista vuotta.

Syyttäjillä ei ole mitään ns. savuavaa asetta, vaan näyttö koostuu lukuisista palapelin osista. Tällaisia ovat useat Pasilan miehen puhelinten paikannukset, Aarnion noin puolen miljoonan euron ylimääräiset rahavarat, Porvoon tontilta löytynyt rahakätkö sekä muiden syytettyjen kertomukset.

Huumeiden ohella Aarniota syytetään myös mm. virkarikoksista.

Mammuttimaista juttua on puitu hovioikeudessa viime syyskuusta asti noin sata päivää. Käräjäoikeuden käsittely kesti yli 130 päivää.

MTV Uutiset seuraa Aarnio-syyttäjien loppulausuntoa

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.