Mainos

Asemasta asunto: turvajärjestelmä Ellenille.

Ellenin edellisessä asunnossa oli käynyt murtovarkaita ja kuten jokainen murron kohteeksi joutunut tietää, tunne on todella inhottava – varsinkin kun murtautumiseen liittyy usein älytön särkeminen ja sotkeminen. Tänne Ellen hankki hälytysjärjestelmän joka ilmoittaa lähes kaikesta poikkeavasta.

– Vaikkapa uhkaavasta tulipalon alusta. Ja talohan on iso – kun on toisessa päässä, ei juuri ole mahdollisuuksia kuulla, mitä toisessa tapahtuu, Ellen sanoo.

Kyseessä on Securitaksen toimittama joka kodin peruspaketti, jota on osin laajennettu. Peruspakettiin kuuluu muutama liiketunnistin sekä magneettikatkaisin oveen. Tällä saadaan niin sanottua kuorisuojaa. Koska talo on iso, liiketunnistimia tulee melkein joka huoneeseen siten, että ne kattavat jokaisen paikan.

Paloilmaisimet ovat erityisen tärkeitä talossa, jota lämmitetään päivittäin puulla, vesipisteiden alle puolestaan asennetaan teippimäiset tunnistinnauhat, jotka hälyttävät heti, kun kalusteen alle pääsee vettä.

– Suomessa tehdään päivittäin yli kaksikymmentä asuntomurtoa, vuositasolla siis yli 7000, muistuttaa turvallisuusasiantuntija Katri Nurmi Securitas Oy:sta.

– Niitä voidaan ennaltaehkäistä tällaisella järjestelmällä. Peruspaketti maksaa 39 euroa kuukaudessa sisältäen asennuksen, huollon ja ajovalmiuden siten, että paikalle saadaan nopeasti väkeä. Kun järjestelmä on asennettu, ikkunoita tarroitetaan kertomaan suojauksesta myös ulospäin.

Tärkeät paperit turvakaappiin

Järjestelmän voi hankkia nopeasti vaikkapa netin kautta. Olisiko se kuitenkin ollut paras hankkia heti hankkeen alussa? Ei välttämättä, sillä se toimii langattomasti – kun vetoja ei tarvita, seiniä, kattoja tai muitakaan paikkoja ei tarvitse rikkoa sen asentamisessa. Lisäksi järjestelmää voi käyttää mukavasti kaukosäätimellä.

Hälytys lähtee automaattisesti turvayritykseen. Sieltä tehdään ensin tarkistussoitto ennalta sovittuun numeroon – voihan itse kukin laukaista hälytyksen vahingossa. Ellei soittoon vastata, vartija lähtee heti paikalle.

Lisäturvaksi Ellen hankki turvakaapin. Kaikki tärkeät paperit ja asiakirjat saa mukavasti yhteen paikkaan.

– Olen paljon matkoilla ja jos annan talon käyttöön tuttaville tai sukulaisille jotka tulevat talonvahdeiksi, on mukavampi, kun paperini eivät loju pitkin pöytiä jokaisen silmissä. Kaappiin saa kätevästi kannettavan tietokoneen ja muun muassa talon alkuperäiset piirustukset ovat siellä tallessa, Ellen toteaa.

Turvakaappeja on useita kokoja, joista Ellen valitsi keskikokoisen. Ovipaneelin voi vaihtaa mieleisekseen, joten sen voi sijoittaa huoleti vaikkapa keittiöön.

Lisätietoja:

www.securitas.fi

Turvakaappi:

www.kaso.fi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.