Mainos

Asemasta asunto Ellenille: lisälämpöä ilmalämpöpumpuilla

Elllen lämmittää talonsa ensisijaisesti puulla. Toisena konstina on ollut suora sähkölämmitys.


– Lämmitin viime talven pääasiassa puulla, vaikka helmi- maaliskuussa alkoi välillä laiskottaa ja silloin tuli pidettyä sähköpattereita päällä. Vaikken ehtinyt saada koko talven mittaista kokemusta sähkölämmityksestä niin selväksi kävi, että se on kallista puuhaa. Se näkyi heti sähkölaskusta.

Jatkossakin puu on edelleen ensimmäinen lämmitysmuoto, mutta sähkö tulee jäämään kolmannelle tilalle: taloon asennettiin ilmalämpöpumput ja ne ovat nyt kakkosvaihtoehto.

– Puu on edelleen ykkönen, mutta paljon matkustavalle on helpotus, kun ei tarvitse huolehtia halkojen lisäämisestä.

Lämmön säätelyä kaukosäätimellä

Kolme pumppua lämmittää talon alakerran. Se on iso ja korkea tila ja vaikka yksikin saattaisi sinänsä riittää – valmistajan ilmoituksen mukaan sellainen lämmittää 150 asuinneliötä – sen perään olisi kuitenkin laitettava kolme sisäyksikköä. Se tietäisi paljon vetoja sisätiloihin.

– Ja kun väliovia ei tarvitse pitää auki, yksityisyyskin säilyy, Ellen tähdentää.

Yksi yksikkö sijoitetaan juhlasaliin, toinen keittiöön ja kolmas vaatehuoneeseen. Jokaista voi ohjata erikseen kätevästi kaukosäätimellä.

Slim-malliset, tyylikkään nykyaikaiset yksiköt sijoittuvat paikalleen huomaamattomasti. Jokamies voi kyllä kiinnittää ilmalämpöpumpun paikalleen, mutta varsinainen asentaminen edellyttää ammattilaista, jolla on kylmälaiteasentajan pätevyys ja luvat.

(JKA 12.9.2008)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.