"Arvatkaa, kuka tulee!" Näistä Leijonien ja Kanadan MM-kohtaamiset muistetaan – koe kaikki dramaattiset hetket uudelleen

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue kohtaa torstain MM-puolivälierässä Kanadan. Leijonien ja Kanadan väliset kohtaamiset viime vuosina ovat tarjonneet dramaattisia hetkiä. MTV Urheilu kokosi yhteen ikimuistoisimmat sekä katkerimmat hetket maiden keskinäisistä otteluista.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Voit palata Leijonien ja Kanadan MM-kohtaamisien dramaattisiin hetkiin katsomalla pääkuvan videon.

Suomi ja Kanada ovat kohdanneet MM-kisojen pudotuspeleissä viimeisen kymmenen vuoden aikana viidesti. Leijonat on ollut kertaalleen puolivälierissä parempi ja maailmanmestaruudesta on pelattu peräti neljä kertaa. Finaaleista voitot ovat tasan 2-2.

Päävalmentaja Jukka Jalonen on johdattanut Leijonat kahdesti maailmanmestaruudeen Kanadaa vastaan ja kertaalleen tuloksena on tullut tappio MM-finaalissa. Erityistä lämpöä suomalaisen kiekkokansan mieliin on tuonut Marko Anttila, joka viimeisteli kaksi maalia vuoden 2019 MM-finaalissa.

Myös katkeria hetkiä on nähty. Kukapa unohtaisi vuoden 2016 turnausta, jossa Suomi marssi voitosta voittoon ja aina loppuotteluun asti. Viime kevään nähtiin puolestaan yksi Leijonien MM-historian dramaattisimmista spektaakkeleista.

Pääkuvan videolta voit palata takaisin Leijonien ja Kanadan MM-kohtaamisien dramaattisiin hetkiin.


Lue myös:

    Uusimmat