Artisti Evelina sai autismidiagnoosin – avasi erilaisen maailman

Näin autismidiagnoosi on vaikuttanut Evelinan elämään 1:28
Katso videolta, miten autismidiagnoosi on vaikuttanut Evelinan elämään.

Artisti Evelina on autismin kirjolla. 

Artisti Evelina on puhunut julkisuudessa avoimesti ulkonäköpaineista. Viime aikoina hän on tajunnut niistä erityisesti yhden asian.

– Vaikka tulisi mitä viestejä ulkopuolelta, niin jos menee sille samalle vihan puolelle ja päättää kääntää sitä itseensä, niin se ei toimi. Itseään ei voi vihata sellaiseen muotoon, mistä pitää. Jos ei ole tyytyväinen, niin se ei toimi niin. Koitan olla niissäkin itseni puolella. Se ei ole aina helppoa. Olen nopea poistamaan sellaisia kommentteja, jotka tuntuvat erityisen pahoilta ja julmilta. Suojelen itseäni nykyään kovalla kädellä, Evelina kertoi Huomenta Suomessa  26. elokuuta.

Evelinassa elää sanojensa mukaan ”pikkutrollaaja”, mutta vain hyvässä. Joskus hän kommentoi ikävien kommenttien kirjoittajille jotakin takaisin. 

– Saatan kommentoida takaisin ja näyttää, ettei tulla ärsyttämään tahallaan. 

Evelinan mielestä on tärkeää, että ulkonäköpaineista puhutaan, sillä kaikilla on niitä. Hän pitää tietoisuutta tärkeänä monessa asiassa.

Evelina on kertonut avoimesti myös olevansa autisti. 

– Olen autismin kirjolla. Se tarkoittaa, että minulla on sellaisia piirteitä, jotka määrittelevät, onko kirjolla vai ei. Aivot ja mieli on erilaisia ja on erilaisia haasteita ja voi olla korostuneita tuen tarpeita, Evelina selvensi.

Diagnoosi toi Evelinan arkeen helpotusta. 

– Avaa ihan erilaisen maailman pitää itsestä huolta. 

Evelinalta ilmestyi 25. elokuuta neljäs albumi nimeltään Pehmee.

Evelinan haastattelun voit katsoa kokonaisuudessaan alta.

Artisti Evelina julkaisi uutta musiikkia 9:11
Artisti Evelina kertoo, onko hän tällä hetkellä rakastunut.

Lue myös:

    Uusimmat