Mainos

Ärsyttääkö some-hössötys? Täältä tulee antisosiaalinen sovellus

Nykyään ei kulu päivääkään ilman puheita Facebookista, Twitteristä tai ylipäänsä sosiaalisesta mediasta eli somesta.

Monesti kuitenkin unohtuu, että läheskään kaikki ihmiset eivät halua olla jatkuvasti sosiaalisia. Kaikki eivät koe tarvetta kertoa siitä mitä tuli syötyä, mitä oma lapsi on tehnyt tai kuinka pitkän matkaa tuli iltalenkillä juostua ja kuinka kivasti aurinko paistoikaan.

Onneksi teknologiset sovellukset taipuvat moneen käyttötarkoitukseen. Antisosiaalinen "Hell is Other People" -sovelluson eräänlainen vastaveto some-villitykselle. Kyseinen sovellus nimittäin auttaa käyttäjää välttämään ystäviään.

Sovellus näyttää missä käyttäjän ystävät kulkevat sen perusteella miten he ovat sosiaalisessa mediassa ilmoittaneet.

Hell is Other People tarkkailee FourSquare-palvelua kartoittaakseen ystävien liikkeitä. Tämän jälkeen sovellus luo kartan, jonka avulla ystävien kohtaamista voi välttää. Sovellus näyttää käyttäjälle turva-alueita, jotka ovat riittävän etäällä ystävien oleskelupaikoista. Tosin sovellus toimii vain silloin, jos ystävät ovat todella ilmoittaneet sijaintipaikkansa.

Psfk-sivusto kertoo, että suunnittelija Scott Garnerin mukaan projekti on osaksi satiiria ja osaksi halveksuntaa sosiaalista mediaa kohtaan. Osittain Garner käsittelee projektillaan myös omaa pelkoaan sosiaalisia tilanteita kohtaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.