Arsenalin mestaripelaaja Kevin Campbell on kuollut: "Olemme järkyttyneitä"

Arsenalissa Englannin mestaruuden jalkapallourallaan voittanut Kevin Campbell on kuollut 54-vuotiaana.

– Olemme järkyttyneitä kuultuamme, että entinen hyökkääjämme Kevin Campbell on kuollut lyhyen sairauden jälkeen, Arsenal viestitti.

Campbellin niin ikään uransa aikana edustama Everton oli kertonut aiemmin, että Campbell sairastui toukokuussa ja oli "todella huonovointisena" sairaalassa.

"Kaikki rakastivat"

Englantilainen Campbell liittyi Arsenaliin jo juniorina vuonna 1985 ja pelasi seuran edustusjoukkueessa 1988–95. Hän voitti Arsenalin riveissä Englannin mestaruuden kaudella 1990–91, jonka aikana hän iski seuralle yhdeksän pääsarjamaalia.

Campbell auttoi Arsenalin edustamiensa vuosien aikana myös FA-cupin ja liigacupin voittoihin. Parhaalla kaudellaan 1993–94 hän iski pääsarjaotteluissa 14 maalia.

– Kaikki seuran jäsenet ihailivat Keviniä. Kaikki meistä ajattelevat hänen ystäviään ja perhettään tänä vaikeana aikana. Lepää rauhassa, Kevin, Arsenal kirjoitti.

"Super Kev"

Campbell pelasi urallaan Arsenalin ja Evertonin ohella Leyton Orientissa, Leicester Cityssä, Nottingham Forestissa, turkkilaisessa Trabzonsporissa, West Bromwichissa ja Cardiff Cityssä. Ura päättyi vuonna 2007.

Campbell työskenteli sittemmin tv-asiantuntijana.

Arsenalin kapteenina urallaan toiminut Tony Adams kirjoitti X:ään surevan viestin entisen joukkuekaverinsa poismenosta.

– Super Kev: maalitykki, jättiläismäinen mies vielä suuremmalla sydämellä. Intensiivisen yksityinen ja todella upea ihminen. Olen järkyttynyt hänen rakkaidensa ja meidän kaikkien puolesta. Rakastan sinua Super Kev, Skipper.

Lue myös:

    Uusimmat