Mainos

Ars 01 päättymässä

Kolme kuukautta kestänyt ARS 01 -näyttely Kiasmassa päättyy ensi sunnuntaina. Näyttelyssä on käynyt jo yli 100 000 kävijää ja kokonaiskävijämäärän odotetaan ylittävän 140 000.

ARS 01:ssa esitellään taiteilijoita, joiden teoksissa näkyy samanaikaisesti vaikutteita eri kulttuureista. Keskeistä näille teoksille on hybridisyys, joka syntyy kulttuurien välisissä kohtaamisissa ja muuttaa perinteisiä, kulttuurisidonnaisia visuaalisia kieliä. Uutena visuaalisuuden muotona on globalisoituneen populaarikulttuurin vaikutus kuvataiteeseen.

ARS 01 -näyttelyn liittyvä mittava oheisohjelma jatkuu myös tammikuussa ja vielä ehtii nähdä ja kokea mm. viimeisen multimediaesityksen Kiasma-teatterissa, kuraattoritällit, thai-hierontaa.

Viimeinen näyttelyyn liittyvä varsinainen taidetapahtuma on thaimaalaisen Surasi Kusolwongin Happy Helsinki (Ilmaista hierontaa), 2001. Yleisö voi ottaa osaa Happy Helsinki -teokseen, mikä käytännössä merkitsee ilmaista thai-hierontaa museon pääsylipun hinnalla 12.-13.1. klo 11-19. Hieronta kestää 25 minuuttia. Torstaina 17.1. klo 18 näyttelyyn voi tutustua ARS-kuraattorin johdolla. ARS-tälleillä tapaamme Tuula Arkion Valtion taidemuseosta.

Kiasma-teatteri

ARS-näyttelyn viimeisen viikonlopun, 17.-19.1., huipentaa Kiasma- teatterin Manipulator, jossa japanilainen tanssija-koreografi Aki Suzuki, suomalainen muusikko Kimmo Pohjonen ja multimediataiteilija Marita Liulia yhdistävät osaamisensa. Teoksen tapahtumapaikkana on Kiasma- teatteri. Kuuden tunnin esityksen aikana yleisö voi tulla ja mennä mielensä mukaan. Samanaikaisesti teos esitetään verkossa www.kiasma.fi/ars/manipulator. Editoitu materiaali (musiikki, video, kuvat) projisoidaan Kiasman ulkoseinään esitysviikonlopun iltoina.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.