Mainos

Arla Foods ostaa loput Arla Ingmanin osakkeista

Arla Foods Ab ostaa loput 70 prosenttia suomalaisen Arla Ingman Oy Ab:n osakkeista.

Arla Ingman Oy Ab:stä tulee kaupan jälkeen emoyhtiösä täysin omistama tytäryritys.

Arla Foods jatkaa panostuksia liiketoimintaansa Suomessa. Yritys kehittää paikallista toimintaa ja täydentää sitä pitkälle jalostetuilla erikoistuotteilla.

Arla Foods osti puolitoista vuotta sitten 30 % Suomen toiseksi suurimman meijeriyrityksen, Ingman Foodsin osakkeista. Kauppasopimukseen sisältyi optio ostaa loput Ingmanin osakkeista seuraavan kolmen vuoden aikana. Nyt Arla Foods ostaa loput osakkeet ja Arla Ingmanista tulee sen täysin omistama tytäryritys 28.8.2008 alkaen.

- Osaomistuksemme aikana olemme opetelleet tuntemaan Suomen markkinoita ja lisänneet yhteistyötämme suomalaisten maidontuottajien kanssa. Nyt viemme tämän yrityskaupan loppuun, kertoo Hans-Åke Hammarström, Arla Foodsin Pohjoismaiden johtaja.

Kaupan jako kahteen vaiheeseen on antanut Arlalle mahdollisuuden siirtyä Suomen markkinoille asteittain. Suomalaisille maidontuottajille, kaupalle ja kuluttajille on haluttu osoittaa, että Arla haluaa paikalliseksi toimijaksi Suomen markkinoilla. Yritys tiivistää yhä yhteistyötä yhteistyömeijereiden ja paikallisten maidontuottajien kanssa.

Arla Ingmanin toimitusjohtaja Robert Ingman uskoo vahvasti paikallisesti tuotettujen, korkealaatuisten tuotteiden valikoimaan, jota täydennetään Ruotsista ja Tanskasta tuotavilla erikoistuotteilla.

- Kaikki on mennyt suunnitelmien mukaan. Nyt voimme panostaa täysillä markkina-asemamme säilyttämiseen laajalla tuotevalikoimalla. Tuntuu hyvältä kuulua Arla Foodsin pohjoismaiseen organisaatioon. Arla on suuri ja vakaa yritys, joka tarjoaa yhteistyökumppaneilleen monia kehitysmahdollisuuksia, Robert Ingman toteaa.

Yrityskaupan loppuun saattamisen ei odoteta aiheuttavan muutoksia Suomen yrityksen rakenteessa tai organisaatiossa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.