Mainos

Arkkipiispa syyttää Mitro Repoa valehtelusta - pappisoikeudet menevät

Ortodoksipappi Mitro Revon EU-vaaliehdokkuudesta kirkossa syntynyt kohu kuumeni entisestään, kun arkkipiispa Leo Makkonen syytti Repoa valehtelusta. Repo on arkkipiispan mukaan menettämässä pappisoikeutensa siksi ajaksi, kun toimii politiikassa.

Revon oli määrä saapua tänään ortodoksisen kirkon piispainkokouksen kuultavaksi. Repo ilmoitti kuitenkin, ettei osallistu siihen, koska ei kertomansa mukaan ollut saanut kutsua ajoissa.

Leo Makkonen sanoo MTV3:lle, että Repo valehtelee. Helsingin ortodoksista kirkkoa johtava isä Ambrosius eli Risto Jääskeläinen on arkkipiispan mukaan lähettänyt Revolle tekstiviestin 28. huhtikuuta ja kirjeen seuraavana päivänä.

- Mitro Repo on julkisuudessa kertonut, ettei hän tiennyt tämänpäiväisen tapaamisen luonnetta. Tämä ei voi pitää paikkaansa, Leo Makkonen sanoo.

Repo sanoo olevansa asiasta täysin eri mieltä. Hänen mukaansa viestit olivat epämuodollisia, eivät virallisia kutsuja kuulemistilaisuuteen.

- Sain 29. päivänä käsin kirjoitetun nimikortin, jossa Ambrosius pyysi minut luottamukselliseen, kahdenkeskiseen keskusteluun, Repo sanoo.

Arkkipiispan edustaja sanoi eilen MTV:n uutisille, että Repoa odottavat vakavat seuraamukset, mikäli tämä ei saavu paikalle.

Leo Makkosen mukaan Repo "voi palata hoitamaan papin virkaa omasta pyynnöstään", kun ei enää toimi poliitikkona.

"Kirkon uudistuttava"

Repo sanoo, että häntä on kohdeltu epäoikeudenmukaisesti, sillä ortodoksipappeja toimii muun muassa kunnanvaltuustoissa. Hänestä ortodoksisen kirkon pitää uudistua.

- Eivät kristityt voi uskontoonsa ja hurskauteensa vedoten siirtyä syrjään ja sanoa, että hoitakaa te hommat, me otamme vain verorahat päällä.

Piispainkokous päätti kutsua Revon hallintolain mukaiseen kuulemiseen 26:nneksi toukokuuta. Muuta virallista päätöstä piispainkokous ei tänään tehnyt, vaan niiden aika on kuulemistilaisuuden jälkeen.

Repo on Sdp:n sitoutumaton ehdokas.

Lue myös:

Katso videolta, mitä Mitro Repo sanoo mahdollisesta pappisoikeuden menettämisestä. Elisa Tikkanen haastattelee.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.