Mainos

Arki-iltojen ateriasuunnitelma: Nappaa MAGGI-vinkit talteen!

Kiireisten arki-iltojen pelastus on kunnon suunnitelma viikon aterioista. Maanantaina maistuu mehukas kanawokki, ja torstaina tuhti lihapata antaa energiaa loppuviikkoon.

Tee terveellisiä, hyviä aterioita jokaisena arki-iltana, niin saat kaikki tarvitsemasi ravintoaineet ja pysyt vireessä. Käy maanantaina kaupassa, ja osta ainekset kaikkiin arki-iltojen aterioihin kerralla.

Hyvällä suunnittelulla säästät aikaa, kun joka ilta ei tarvitse pähkäillä, mitä laittaisi perheelle ruoaksi. Kun tiedät, mitä kokkaat huomenna, voit tehdä valmisteluja jo edellisenä iltana. Säästät myös rahaa, kun et tee joka ilta nälkäisiä rohmuamisreissuja ruokakauppaan ja törsää siellä kalliisiin heräteostoksiin.

Alla olevat arki-iltojen ruokareseptit on suunniteltu 2–4 hengelle. Kokeile ja mausta oman mielen mukaiseksi!

Maanantai: MAGGI Juicy Chicken Garlic Stir Fry

(4 annosta)

4-5 broilerin filettä

1 rkl ruokaöljyä

250 g herkkusieniä

400 g wokkivihanneksia tai vastaava määrä itse paloiteltuja kasviksia

400 g muna-nuudelia

1 rkl seesamiöljyä

1 limen mehu

2 kevätsipulia

2 tl seesamin siemeniä

Esikuumenna uuni 180-200°C (kiertoilmauuni 160°C) ja kypsennä broileri MAGGI Juicy pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Puhdista ja viipaloi herkkusienet ja kevätsipuli. Kuumenna ruokaöljy wokkipannussa tai suuressa paistinpannussa. Ruskista herkkusienet kullan keltaisiksi. Lisää wokkivihannekset ja kypsennä n. 5 min. Mikäli käytät itse paloittelemiasi tuoreita kasviksia, laita ne pannuun kypsymisjärjestyksessä aloittaen kovimmasta raaka-aineesta esim. porkkanaviipaleet. Huomioi, että kasvisten tulee olla rapeita kypsennyksen lopussa, älä ylikypsennä.

Ota broilerin fileet uunista ja anna jäähtyä hetken. Avaa paistopussi ja valuta liha vuokaan. Leikkaa fileet viipaleiksi ja valuta paistoliemipussista kasvisten päälle. Kuumenna muna-nuudelit kiehuvassa vedessä liedellä. Yhdistä nuudelit ja kasvikset pannussa. Lisää seesamiöljy ja limen mehu. Laita ruoka tarjolle ja viimeistele se seesamin siemenillä ja kevätsipulin viipaleilla. Nauti!

Tulosta resepti artikkelin alareunasta.

Tiistai: Makkarakastike

400 g makkaraa
3 dl vettä
1,5 dl maitoa
1 pss MAGGI Mix Makkarakastike

Sekoita maito ja vesi ensin keskenään, ja kaada sitten pussin sisältö nesteeseen. Sekoita huolella. Keitä kastiketta 5 minuuttia.

Leikkaa makkara ohuiksi siivuiksi ja paista kauniin ruskeaksi. Nostele makkarat pannulta kuumaan kastikkeeseen. Keitä makkarakastiketta miedolla lämmöllä vielä muutama minuutti.

Tarjoile makkarakastike keitettyjen perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.

Tulosta resepti artikkelin alareunasta.

Keskiviikko: Kalkkunanfileetä ja cous cous

1 kalkkunanfilee
1 MAGGI kasvisliemikuutio
20 kirsikkatomaattia
3 dl cous cous suurimoita (suurimoiden keittoveden sijasta, sama määrä MAGGI kasvislientä pakkauksen oheen mukaisesti valmistettuna)
currya
voita
oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
suolaa

Murskaa MAGGI kasvisliemikuutio sormin hienoksi ja hiero kalkkunanfileen pintaan molemmin puolin. Paista pinta kevyesti pannulla tomaattien kanssa ja kypsennä nämä 160 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Viipaloi filee ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile cous cous suurimoiden ja makeiden uunitomaattien kanssa. Pirskottele lautaselle vielä oliiviöljyä.

Noudata suurimoiden pakkauksessa olevia valmistusohjeita, korvaa keitto vesi MAGGI kasvisliemellä.

Tulosta resepti artikkelin alareunasta.

Keskiviikko: Fenkolikeitto

1 l vettä
2 kpl MAGGI kasvisliemikuutiota
2 fenkolia
1 salottisipuli
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 dl vihreitä herneitä
oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
silputtua persiljaa

Poista sipuleista ja fenkoleista kovat kannat ja leikkaa suikaleiksi. Kuullota nämä vähässä oliiviöljyssä kattilassa kuumiksi. Lisää päälle vesi ja MAGGI kasvisliemikuutiot ja anna kiehua hiljalleen. Fenkoleiden ollessa melkein kypsät, lisää tomaatit, herneet ja jatka keittämistä. Mausta mustapippurilla, persiljalla ja tarkista suola.

Tulosta resepti artikkelin alareunasta.

Torstai: Lihapata

600 g paahtopaistia
180 g pekonia
1.5 l vettä
3 kpl MAGGI lihaliemikuutiota
2 dl punaviiniä
3-4 rkl tomaattipyreetä
0,5 l suppilovahveroita tai siitakesieniä
2-3 porkkanaa
1 pieni lanttu
4-5 pientä sipulia
5-10 mustapippuria myllystä
suolaa

Leikkaa liha kuutioiksi ja pekoni suikaleiksi. Ruskista lihat ja pekoni pannulla tai valurautapadassa. Laita ne pataan ja kaada päälle vesi ja lisää lihaliemikuutiot sekä punaviini. Lisää myös tomaatti pyre. Kuori ja pilko sipulit, lanttu ja porkkanat. Lisää mausteet ja keitä tunnin verran. Lisää sitten kuivatut tai tuoreet suppilovahverot sellaisenaan. Jos käytät siitakkeita, ruskista niitä kevyesti. Anna vielä kiehua kunnes liha on ihanan mureaa. Tarjoile perunamuhennoksen kera.

Tulosta resepti artikkelin alareunasta.

Perjantai: Mehevä broileri

800 g tai 5 kpl broilerin filettä

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Ota pakkauksesta MAGGI Juicy -paistopussi, ja laita liha sekä mausteseos pussiin. Levitä mausteainekset kääntelemällä pussia. Laita pussi uunivuokaan, ja kun uuni on tarpeeksi kuuma, laita vuoka uunin alimmalle tasolle. Paista noin 30 minuuttia.

Ota vuoka uunista ja anna levätä viisi minuuttia. Avaa pussi varovasti ja kaada ruoka uunivuokaan. Tarjoile salaatin ja kokojyväriisin kanssa.

Vinkki: Voit kokeilla myös broilerin koipia fileiden sijaan! Paistoaika 60–80 minuuttia.

Tulosta resepti artikkelin alareunasta.

Kuva: Shutterstock

Artikkelin tarjoaa: MAGGI

Artikkelin tarjoaa: MAGGI

Lue myös:

    Uusimmat