Arjan parhaat kakkuniksit

Näillä vinkeillä leivot kuohkeita ja herkullisia kakkuja.

– Vatkaa huoneenlämpöiset munat puhtaassa kulhossa puhtaalla vispilällä kuohkeaksi vaahdoksi. Aavistuksenkin rasvainen kulho estää munavaahdon onnistumisen.

– Teräs- ja lasikulho ovat parhaita, sillä ne ainakaan eivät ole rasvaisia pinnaltaan.

– Voitele paistovuoka hyvin pehmeällä margariinilla tai voilla ja korppujauhota kauttaaltaan vuoan pohja ja reunat.

– Vuoan materiaali vaikuttaa paistotulokseen: hyvä tulos syntyy kuparisella, alumiinisella tai eloksoidulla kakkuvuoalla. Keraaminen tai lasinen vuoka ovat hyviä ruoanlaittoon, mutta eivät kakun paistamiseen.

– Muodikkaat silikonivuoat ovat käteviä, mutta munakakku saattaa helpolla heilahtaa ja kakku lässähtää, jos vuoka ei ole vakaa.

– Kakun paistoaikaan vaikuttaa uunin tehokkuus, kakkuvuoan laakeus / korkeus – paksu (korkea) kakku kypsyy pidempään.

– Irtopohjavuoasta on kätevintä irrottaa kakku, tee se vasta kun kakku jo hieman jäähtynyt.

– Muusta kuin irtopohjavuoasta kumoa kakku muutaman minuutin kuluttua uunista ottamisen jälkeen, jotta kakku ei takerru jäähtyessään kiinni vuoan reunoihin.

– Jos kakku ei irtoa, laita kylmällä vedellä kostutettu iso pyyhe kumollaan olevan vuoan päälle, sen jälkeen kakku kyllä tippuu ulos vuoastaan.

– Jos tarvitse juhliin todella ison kakun, tee 4 kääretorttulevyä ( 1 levy = 1 annos kakkutaikinaa) ja kokoa niistä iso levykakku.

Vinkit: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Kuva: Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat