Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Arjan parhaat kakkuniksit

Julkaistu 04.06.2009 15:45

Näillä vinkeillä leivot kuohkeita ja herkullisia kakkuja.

– Vatkaa huoneenlämpöiset munat puhtaassa kulhossa puhtaalla vispilällä kuohkeaksi vaahdoksi. Aavistuksenkin rasvainen kulho estää munavaahdon onnistumisen.

– Teräs- ja lasikulho ovat parhaita, sillä ne ainakaan eivät ole rasvaisia pinnaltaan.

– Voitele paistovuoka hyvin pehmeällä margariinilla tai voilla ja korppujauhota kauttaaltaan vuoan pohja ja reunat.

– Vuoan materiaali vaikuttaa paistotulokseen: hyvä tulos syntyy kuparisella, alumiinisella tai eloksoidulla kakkuvuoalla. Keraaminen tai lasinen vuoka ovat hyviä ruoanlaittoon, mutta eivät kakun paistamiseen.

– Muodikkaat silikonivuoat ovat käteviä, mutta munakakku saattaa helpolla heilahtaa ja kakku lässähtää, jos vuoka ei ole vakaa.

– Kakun paistoaikaan vaikuttaa uunin tehokkuus, kakkuvuoan laakeus / korkeus – paksu (korkea) kakku kypsyy pidempään.

– Irtopohjavuoasta on kätevintä irrottaa kakku, tee se vasta kun kakku jo hieman jäähtynyt.

– Muusta kuin irtopohjavuoasta kumoa kakku muutaman minuutin kuluttua uunista ottamisen jälkeen, jotta kakku ei takerru jäähtyessään kiinni vuoan reunoihin.

– Jos kakku ei irtoa, laita kylmällä vedellä kostutettu iso pyyhe kumollaan olevan vuoan päälle, sen jälkeen kakku kyllä tippuu ulos vuoastaan.

– Jos tarvitse juhliin todella ison kakun, tee 4 kääretorttulevyä ( 1 levy = 1 annos kakkutaikinaa) ja kokoa niistä iso levykakku.

Vinkit: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Kuva: Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Loistava liharuoka on suosittu vuodesta toiseen – milloin söit viimeksi?Tarvitseeko koira takin tai tossut – ja miten ne saa sille päälle? "Ihan koulutettavissa oleva asia"Autoilija! Älä anna talvimyräkän yllättää, vaan toimi näinHelpoin tapa avata säilyketölkki – nerokas niksi yllättää!Kristan kynttiläkupit räjähtivät juhlissa – tuikkuvalmistajakin ymmällään: "Ainoa selitys, jonka keksin..."Poskipunan syönti -ilmiö hämmentää – toimittaja maistoi "hittituotetta"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 18:01
    Ruoka

    Loistava liharuoka on suosittu vuodesta toiseen – milloin söit viimeksi?

  • 15:32
    Koirat

    Tarvitseeko koira takin tai tossut – ja miten ne saa sille päälle? "Ihan koulutettavissa oleva asia"

  • 12:15
    Liikenneturvallisuus

    Autoilija! Älä anna talvimyräkän yllättää, vaan toimi näin

  • 09:15
    Ruokaniksit

    Helpoin tapa avata säilyketölkki – nerokas niksi yllättää!

  • 06:44
    Turvallisuus

    Kristan kynttiläkupit räjähtivät juhlissa – tuikkuvalmistajakin ymmällään: "Ainoa selitys, jonka keksin..."