Mainos

Arhinmäki: Työttömälle nuorelle työpaikka kolmessa kuukaudessa valmistumisesta

Vasemmistoliiton puheenjohtaja kansanedustaja Paavo Arhinmäki vaatii nuorille työllistymis- ja koulutustakuuta. Jokaiselle korkea- ja ammattikoulutuksen hankkineelle työttömälle nuorelle pitää hänen mielestään taata työpaikka ja palkka kolmen kuukauden kuluessa valmistumisesta.

– Työpaikkaa kaipaavista nuorista työttömänä on jo joka neljäs. Jo kolmen kuukauden työttömyys nuorella merkitsee jyrkästi kasvavaa riskiä syrjäytyä työelämästä pysyvästi, Arhinmäki sanoi ryhmäpuheessaan lisätalousarvion lähetekeskustelussa.

Arhinmäki otti jälleen esille vasemmistoliiton vaatimuksen oppivelvollisuusiän nostamisesta 18 ikävuoteen.

– Yhä edelleen noin viidennes nuorisoasteen koulutusvaiheen ohittaneista on ilman ammattitutkintoa. Se on aivan liian paljon.

Arhinmäki kohdentaisi työllisyysmäärärahoja nuorten koulutusurien pidentämiseen ja työllistämisen tukemiseen.

– Tulevaisuuden työpaikat syntyvät panostamalla uusiutuvien energiamuotojen kehittämiseen, rakentamalla biopolttoainelaitoksia paperitehtaiden rinnalle ja olemalla edelläkävijä tuulivoimateknologiassa. Työpaikat syntyvät palvelualoille, joissa rakennetaan kestävää taloudellista kasvua.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä ei hyväksy arvonlisäveron korottamista. Välillistä veroa maksavat enemmän ne, joiden tulot pakosta menevät päivittäiseen elämiseen, mutta siltä välttyvät ne, joiden tuloista riittää sijoituksiin, Arhinmäki sanoi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.