Apulannasta tehdään elokuva – sai tuotantotukea 15 000 euroa

Apulannan entinen basisti Tuukka Temonen kertoo kotisivuillaan, että legendaarisesta bändistä tehdään elokuva.

Apulanta-yhtyeestä on tekeillä elokuva. Elokuvan ohjaava Tuukka Temonen kertoo kotisivuillaan, että parhaillaan elokuvan suhteen käydään läpi viimeisiä rahoitusneuvotteluja.

Teit meistä kauniin -Apulannan tarina -työnimellä kulkeva elokuva on saanut Suomen elokuvasäätiöltä kesäkuun alussa päätöksen 15 000 euron tuotantotuesta.

– Elokuvan tekeminen on aina iso rutistus ja se vaatii paljon rahaa, ammattitaitoisia ihmisiä ja tietenkin hyvää säkää. Tällä hetkellä käymme viimeisiä rahoitusneuvotteluja yhteistyökumppaneiden ja TV-kanavien kanssa. Sopivia näyttelijöitä Toniksi, Antiksi, Mandyksi, Sipeksi ja Tuukaksi on koekuvattu, Temonen kirjoittaa.

Elokuvan kuvausten on tarkoitus alkaa syksyllä Heinolassa. Kirjoituksessaan Temonen kertoo, miten outoa on nähdä näyttelijät esittämässä itseään. Temonen toimi Apulannan basistina vuosina 1993-2004.

– Aluksi tuntui todella mielipuoliselta ohjata näyttelijöitä esittämään omia ystäviään ja myös itseään. Aika nopeasti sitä onneksi oppii ajattelemaan asioita ulkokohtaisesti. Ulkokohtaisuutta varmasti helpottaa se, että olemme jo aika sinut oman nuoruutemme kanssa. 

Elokuvan on tarkoitus saada ensi-iltansa loppukesästä/alkusyksystä 2016.

Lue myös:

    Uusimmat