Apulannalla oli aikoinaan tavoitteena saada bändille mahdollisimman huono nimi – myös näitä nimiä he miettivät

Apulanta valmistautuu Olympiastadionin keikkaan 8:20
Sipe Santapukki ja Toni Wirtanen muistelevat Apulanta-yhtyeen alkuaikoja - tavoittelivat bändille mahdollisimman huonoa nimeä

Apulanta esiintyy huomenna Helsingin Olympiastadionilla.

Apulanta-yhtye juhlii 30-vuotista taivaltaan Helsingin Olympiastadionilla lauantaina. Uutisaamussa vierailleet Toni Wirtanen ja Sipe Santapukki lupaavat, että keikalla on luvassa yllätyksiä. Bändi on valmistellut tulevaa keikkaa kolmen vuoden ajan.

– Äärimmäisen yllättäviä asioita on luvassa. Ainakin meillä on yllätyksellisen kuuma keli, se me voidaan jo luvata, Wirtanen naureskeli.

Wirtanen ja Santapukki näkivät suorassa lähetyksessä videon Apulannan Provinssirockin keikalta vuodelta 2008, josta he silminnähden ilahtuivat.

– Tuolla oli hieno lakana, missä luki Apulanta on paras. Meillä ei valitettavasti ole stadikalla tuollaista, Santapukki kommentoi.

– Ei vielä, Wirtanen jatkoi.

Apulanta perustettiin 90-luvulla, kun bändin jäsenet olivat teini-ikäisiä. Toni ja Sipe muistelivat uran alkuaikoja, kun he miettivät bändille nimeä.

 – Muistaakseni Toni keksi nimen ja minä piirsin logon, Santapukki aloittaa.

Bändillä oli myös muita nimivaihtoehtoja.

– Lautala ehdotti, että Silmälasikäärme. Hän oli yksi meidän perustajajäsenistä, joka ei ole enää ollut vuosikymmeniin orkesterissa. Sitten oli vaihtoehtona Pökäle. Tavoite oli saada mahdollisimman huono nimi, Wirtanen jatkaa.

Minkä takia he tavoittelivat mahdollisimman huonoa nimeä? Katso videolta.

Uutisaamu nähdään MTV3-kanavalla joka arkiaamu kello 6.25-9.30 välisenä aikana. Ohjelma on katsottavissa myös MTV Katsomossa ja MTV Uutiset Livessä

Lue myös:

    Uusimmat