Ennustus: Applelta lasikuorinen iPhone

Tunnettu Apple-analyytikko, KGI Securitiesin Ming-Chi Kuo on lähettänyt sijoittajille viestin, jossa hän arvelee Applen esittelevän ensi vuonna uuden, lasikuorisen iPhone-mallin. Epäselväksi jää, tarkoitetaanko lasikuorilla iPhone 4:n ja 4s:n tavoin lasista valmistettuja etu- ja takapaneeleita yhdessä metallirungon kanssa, vai kokonaan lasipintaista puhelinta.

Kuon viestistä uutisoi useampikin Apple-aiheinen uutissivusto. AppleInsider ja MacRumors viittaavat iPhone 4:ään ja 4s:ään, joissa etu- ja takapaneelit olivat lasia, ja niiden välissä oli paljas teräsreunus. 9to5Mac taas painottaa, että laitteen ulkokuori olisi käytännössä kokonaan lasia. Lasipinnoilla Apple voisi erottautua kilpailijoista, kun suurin osa nykyään esiteltävistä huippupuhelimista on varustettu metallikuorilla. Kuo ei myöskään ole huolissaan lasikuorisen puhelimen pudotuskestävyydestä.

Lasikuorien lisäksi Applen kerrotaan siirtyvän ensi vuonna iPhonessa OLED-näyttöön. Apple Watch -älykellossa käytössä on OLED-näyttö, mutta tähän asti kaikki iPhonet ovat käyttäneet LCD-näyttöjä. OLED-näyttöä on ensi vuonna esiteltävään iPhoneen ennustettu jo aiemminkin. Nykyisiä LCD-näyttöjä hieman kevyempi OLED-näyttö myös paikkaisi alumiinisia raskaampien lasikuorien tuomaa lisäpainoa puhelimelle.

Erinäisten huhujen perusteella alkaa näyttää siltä, että Apple esittee ulkoisesti uudistettuja iPhone-malleja kahtena peräkkäisenä vuotena ja näin poikkeaa aiemmasta linjasta, jossa laite on ulkoisesti uudistettu kahden vuoden välein. Huhujen ja ennustusten mukaan ensi syksynä esiteltävä iPhone-malli muistuttaisi vielä jonkin verran viimeisimpiä iPhone 6- ja 6s -malleja, mutta perusteellisemmin uudistettu malli nähtäisiin vuonna 2017.

Lue myös:

    Uusimmat