Mainos

Apple oikeuteen: "Uuden iPadin 4G-ominaisuus harhaanjohtavaa mainontaa"

Teknologiayhtiö Apple on tarjoutunut maksamaan asiakkailleen Australiassa hyvityksiä uudesta iPadista mainostetun 4G-yhteysominaisuuden takia.

Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoo teknologiasivuillaa, että Australian kuluttajasuojavirasto on haastanut Applen oikeuteen virheellisestä mainonnasta, sillä uuden tabletkoneen nopea 4G-yhteys ei toimi Australiassa.

Applen lakimiesten mukaan yhtiö on halukas tekemään selvennyksiä laitteeseen liittyen. Yhtiön mielestä se ei ole kuitenkaan ole johtanut asiakkaitaan harhaan.

Australian kilpailu- ja kuluttajaviranomaisen mukaan Applen mainostama "iPad WiFi + 4G" on harhaanjohtavaa mainontaa, sillä siinä kuluttajille esitetään, että laite pystyisi 4G-yhteyksiin Australian tietoverkoissa. Näin ei kuitenkaan ole, sillä Australiassa 4G-tekniikka käyttää eri taajuutta.

Tämän jälkeen kuluttajaviranomainen teki asiasta valituksen liittovaltion oikeuteen.

Ensimmäisessä kuulemistilaisuudessa Applen lakimies totesi, että Apple ei ole koskaan väittänyt, että laite toimisi Australian 4G-verkossa täydellä nopeudella.

Applen mukaan uusi iPad toimii "maailmanlaajuisissa 4G-verkoissa". Määritelmä on outo, kun ottaa huomioon, että uuden iPadin 4G-ominaisuus ei toimi lainkaan esimerkiksi Euroopassa, koska käytettävä taajuus on täällä eri kuin Yhdysvalloissa ja Kanadassa.

Käyttäjät eivät siis pääse monissa maissa, Suomi mukaan lukien, nauttimaan uuden iPadin 4G-version tarjoamista eduista. Tilanne on aiheuttanut jonkin verran hämmennystä myös mm. suomalaisilla keskustelupalstoilla.

Kiista saattaa edetä Australiassa täyteen oikeuskäsittelyyn pääsiäisen jälkeen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.