Apple oikeuteen: "Uuden iPadin 4G-ominaisuus harhaanjohtavaa mainontaa"

Teknologiayhtiö Apple on tarjoutunut maksamaan asiakkailleen Australiassa hyvityksiä uudesta iPadista mainostetun 4G-yhteysominaisuuden takia.

Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoo teknologiasivuillaa, että Australian kuluttajasuojavirasto on haastanut Applen oikeuteen virheellisestä mainonnasta, sillä uuden tabletkoneen nopea 4G-yhteys ei toimi Australiassa.

Applen lakimiesten mukaan yhtiö on halukas tekemään selvennyksiä laitteeseen liittyen. Yhtiön mielestä se ei ole kuitenkaan ole johtanut asiakkaitaan harhaan.

Australian kilpailu- ja kuluttajaviranomaisen mukaan Applen mainostama "iPad WiFi + 4G" on harhaanjohtavaa mainontaa, sillä siinä kuluttajille esitetään, että laite pystyisi 4G-yhteyksiin Australian tietoverkoissa. Näin ei kuitenkaan ole, sillä Australiassa 4G-tekniikka käyttää eri taajuutta.

Tämän jälkeen kuluttajaviranomainen teki asiasta valituksen liittovaltion oikeuteen.

Ensimmäisessä kuulemistilaisuudessa Applen lakimies totesi, että Apple ei ole koskaan väittänyt, että laite toimisi Australian 4G-verkossa täydellä nopeudella.

Applen mukaan uusi iPad toimii "maailmanlaajuisissa 4G-verkoissa". Määritelmä on outo, kun ottaa huomioon, että uuden iPadin 4G-ominaisuus ei toimi lainkaan esimerkiksi Euroopassa, koska käytettävä taajuus on täällä eri kuin Yhdysvalloissa ja Kanadassa.

Käyttäjät eivät siis pääse monissa maissa, Suomi mukaan lukien, nauttimaan uuden iPadin 4G-version tarjoamista eduista. Tilanne on aiheuttanut jonkin verran hämmennystä myös mm. suomalaisilla keskustelupalstoilla.

Kiista saattaa edetä Australiassa täyteen oikeuskäsittelyyn pääsiäisen jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat