Appelsiinikana
- 4 broilerin rintaleikettä
- 1 appelsiini
- suolaa ja valkopippuria
- 1 rkl hunajaa
- tilkka öljyä
- 1tl kuivattua basilikaa
Paista broilerin rinnat nopeasti molemmin puolin pannulla ja aseta uunivuokaan. Raasta appelsiininkuori ja sekoita se hunajaan. Lisää myös basilika. Sivele broilerin rinnat marinadilla. Mausta liha vielä suolalla ja pippurilla. Kuori appelsiini ja leikkaa se n.1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet rintaleikkeiden päälle. Kypsennä 200 asteisessa uunissa n.10 minuuttia.
Paistettu vihannesriisi
- 2 dl riisiä
- 4 dl vettä
- suolaa
- 1 porkkana
- pala purjoa
- 1 pieni paprika
- 1 tl currya
- rypsiöljyä
- suolaa
Hauduta riisi kypsäksi ja anna jäähtyä hetki. Suikaloi paprika, purjo ja porkkana. Kuumenna curryjauhe rypsiöljyssä. Lisää vihannekset ja kuullota hetki. Lisää riisi ja paista hetki. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
Reseptit: Henri Alén / Ruokala