Apocalyptica lämmittelee Metallicaa ja esiintyy Euroviisuissa

Maailmanmainetta niittänyt sellometallia esittävä Apocalyptica on varmistunut Metallican lämmittelijäksi Olympiastadionilla 15. heinäkuuta järjestettävään konserttiin, HIMin lisäksi. Apocalyptican vuonna 1996 julkaistu debyyttialbumi on samaisen metallijätin innoittama ”Plays Metallica by Four Cellos”, jota on myyty maailmaanlaajuisesti yli miljoona kappaletta.

Metallican heinäkuinen Suomen konsertti on loppuunmyyty. Olympiastadionin noin 42 000 paikan kapasiteetti myytiin loppuun alle tunnissa. Myös Tukholman ja Oslon konserttiliput loppuivat ennätysajassa.

Apocalyptica nähdään myös Eurovision laulukilpailun 2007 finaalissa. Eicca Toppinen on sovittanut yhtyeen aiemmasta ja aivan uudesta, tulevasta materiaalista kokonaisuuden, joka on osa finaalin väliaikanumeroa.

Eurovision laulukilpailun 2007 finaali avaa ovia Lordin viitoittamaan suuntaan. Luvassa on fantasiaa ja rockia. Lordi on itseoikeutetusti viime vuoden voittajana mukana heti finaalin alussa.

Apocalypticassa soittavat Toppisen lisäksi Paavo Lotjonen ja Perttu Kivilaakso sekä rumpali Mikko Sirén. Hardrock-legendoja lämpännyt trio on levyttänyt omia biisejään sekä cover-versioita tunnetuista rock-klassikoista. Yhtyeen hitteihin kuuluu Bittersweet, jolla duetoivat The Rasmuksen Lauri Ylönen ja HIMin Ville Valo.

Club for Five lämmittelee viisuyleisöä

Myös viisihenkinen a cappella -yhtye Club for Five on kutsuttu esiintymään 10. ja 12. toukokuuta pidettäviin Eurovision-laulukilpailuihin. Yhtye piipahtaa Helsingin Areenalla lämmittelemässä yleisöä Euroviisujen semifinaalissa ja finaalissa noin 30 minuutin setillä.

Parhaillaan studiossa joulualbumia työstävä Club for Five tekee puolestaan toukokuussa neljään kaupunkiin ulottuvan minikiertueen. Yhtye esiintyy 4.5. Helsingissä, 5.5. Turussa, 13.5. Lahdessa ja 16.5. Tampereella.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat