Apocalyptica kiertueelle Rammsteinin kanssa

Viihdeuutiset tapasi Apocalyptican Eicca Toppisen ja Perttu Kivilaakson tammikuussa Helsinki Areenalla Yhteinen asia –hyväntekeväisyyskonsertin yhteydessä. Näin pojat kommentoivat tiistaina 1. helmikuuta alkavaa Euroopan kiertuetta Rammsteinin kanssa.

Viihdeuutiset: Te lähdette Rammsteinin kanssa yhteiskiertueelle. Olette kuitenkin itsekin maailmanluokan bändi ja myyneet ihan älyttömästi levyjä. Miksi siis kiertueelle Rammsteinin lämppärinä? Miksei omaa kiertuetta?

Apocalyptica: Lähinnä siksi, että kiertue suuntautuu sellaisiin valtioihin ja paikkoihin, joissa meillä ei ole ihan kaikkein kirkkain suosio. Siinä mielessä se tietysti tukee sitä mahdollisuutta, että me saadaan soittaa isommille yleisöille.

Eihän meillä periaatteessa jossain Saksassa tietenkään olisi mitään kiinnostusta lämmitellä Rammsteinia, mutta tällä kiertueella he tekevät paljon keikkoja Englannissa ja Ranskassa, jotka ovat meille uusia alueita. Kun on 8 vuotta keikkoja tehnyt, niin nälkähän kasvaa syödessä ja sitä haluaa tehdä uusia aluevaltauksia. Uudet markkina-alueet tietenkin turvaavat myös bändin jatkuvuutta. Kannattaa pyrkiä saavuttamaan jalansijaa mahdollisimman monelta alueelta.

Plus totta kai Rammstein lukeutuu nykyisellään ihan ehdottomasti lempparibändeihin, siinäkin on pointtinsa. Jos joku muu bändi, jolla ei ole itselle välttämättä merkitystä, olisi kysynyt meitä, ei olisi luultavasti lähdetty mukaan.

Viihdeuutiset: Millaisia rajoitteita Rammstein on asettanut, koska olette lämppäribändi. Joutuuko soittamaan hiljempaa tai käyttämään vähemmän efektejä?

Apocalyptica: Niiden pommeja ei saa käyttää, se olis kyllä hauskaa…

Pitää pystyä parhaansa mukaan rakentamaan oma show ja pitää käyttää sen minkä saa. Onhan meillä rajallinen kalusto ja selkeästi oma tontti. Se on täysin luonnollista, koska olemme lämmittelijöitä.

Se volyymi jää sitten nähtäväksi… Meillä on huonokuuloinen äänimies, se kyllä auttaa asiaa…

Me pelataan kuitenkin vähän eri jutuilla kuin Rammstein, joka on hienon monotoninen ja saa voimansa siitä. Niillä on valtava show, jonka varaan kokonaisuus rakentuu. Apocalyptica on pikemminkin variantti ja elää enemmän omillaan. Me ei tarvita pakosti valoshow:ta, meillä on vähän eri tehokeinot. Se onkin meidän valtti, toivottavasti…

Viihdeuutiset toivottaa Apocalypticalle menestyksekästä Euroopan-turneeta!

Lue myös:

    Uusimmat