Anu Saagim: Suomalaisnaiset uhkailevat humalassa

Suorasanaisena naisena tunnettu virolaiskaunotar paljastaa rankan menneisyyden koulineen hänestä naisen, joka puhuu välillä liian suoraan, jopa omasta mielestään.

Anu Saagimin, 50, rehelliset tokaisut suomalaisista kanssasisaristaan on saanut monen naisen näkemään punaista. Ylimielisenä virolaisena pidetty Saagim on tottunut kohauttamaan ja laukomaan asioita suustaan, sen enempää miettimättä. Saagim on haukkunut suomalaisnaiset rumiksi ja lihaviksi, jotka eivät pidä itsestään huolta.

Saagimin tokaisuilla on ollut myös jatkoseuraamuksia, sillä suomalaiset sisaret eivät ole naisen sanoja sulattaneet. Saagim paljastaa suomalaisnaisten uhkailevan häntä, varsinkin silloin kun he ovat juoneet alkoholia.

– Joo, kun he ovat ottaneet viinaa, niin tullaan uhkailemaan. Tallinnan kaduillakin tullaan sanomaan, että mitä oikein kuvittelen itsestäni. Aina kun he tulevat sanomaan jotain, niin alan nauramaan ja juttelemaan heidän kanssaan. Sitten he itsekin nauravat kohta. On ollut paljon loukkaantuneita ihmisiä, jotka ovat katsoneet vinosti. En pysty menemään laivassa normaalien ihmisten joukkoon, vaan menen aina bisnesluokassa. Laitan itselleni sellaisen pesän sinne ja olen siellä koko laivamatkan, suunnittelija Ristomatti Ratian kanssa naimisissa oleva Saagim paljastaa.

Suorapuheisuus ei ole kuitenkaan aina ollut osa Saagimin elämää, vaan hän on kasvanut siihen rankkojen kokemusten kautta.

– Sain ensimmäiset läksyni 20 vuotta sitten, kun menin Ristomatin kanssa yhteen. Silloin julkisuus oli aivan uutta, ja se oli tosi raakaa. Minusta kirjoitettiin tosi väärin. Sain siitä niin kovat kolaukset, että silloin päätin näyttää, ettei minua käytetä enää koskaan hyväkseni. Koska he tekevät tällaisia törkeyksiä ja käyttävät minua hyväkseen, niin näytän heille. Olen rehellinen, suora enkä kiertele ja kaartele. Sanon niin kuin ajattelen, ettei niitä tarvitse vääntää ja kääntää. Olen kasvattanut sellaisen panssarin itseni ympärille. Sääli tehdä sitä läheisilleni, koska ehkä he kärsivät siitä enemmän kuin minä. Se puoli minua tässä vaivaa ainoastaan, ei mikään muu. Minua saa kyllä lyödä, mutta säälin läheisiäni, koska heillä ei ole kaapissa sitä panssaria.

Saagimin mukaan suorapuheisuuteen vaikuttavat ilmeisesti myös rankat neuvostoajat, jolloin Suomen veljeskansa eli Stalinin ikeen alla. Silloin asioista ei saanut puhua suoraan, tai edessä oli karkotus Siperiaan.

– Suomalaiset ovat herkkänahkaisempia kuin virolaiset. Totta kai, olemme kovettuneet siellä Venäjän alla. Ehkä se johtuu siitä, kun olen käynyt sen neuvostoajan läpi ja se on kolhinut niin mielettömästi. Mikään ei tunnu hirveältä, pitää olla rehellinen.

– Luulen, että kaikilla virolaisilla on ollut rankkoja kokemuksia, ainakin minun ikäluokan ihmisillä. Ehkä tämä kaikki johtuu siitä, että olet ollut lapsuuden ja nuoruuden under pressure. Koskaan et ole saanut puhua, niin nyt kun siihen on mahdollisuus, niin olen sitten antanut palaa vähän liikaakin, Saagim sanoo rehellisesti.

(MTV3–ANN-MARI LEINONEN)

Lue myös:

    Uusimmat