Anu Saagim suhteesta Ristomattiin: Olin liian itsekäs

Ristomatti Ratian puoliso Anu Saagim tietää parisuhteen pahimman sudenkuopan.

Päätoimittaja Anu Saagimin ja Ristomatti Ratian avioliitto oli 22 vuotta sitten täynnä tulista rakkautta ja intohimoa. Tänään jäljellä on enää ystävyys.

Jotain meni siis suhteessa pieleen, vaikka Anu Saagim kehuu Ristomattia kosmopoliitiksi, temperamenttiseksi ja avarakatseiseksi mieheksi.

– Minun ei olisi pitänyt olla avioliitossani liian itsekäs, mutta halusin luoda uraa ja kompastuin.

Anu sanoo, että kiire yhdistettynä arkeen on avioliiton pahin sudenkuoppa.

– Lähes jokainen haluaa nauttia elämästä kiihkeästi ja nopeassa tahdissa. Nykyisin auto vaihdetaan vuoden välein ja asuntoa vaihdetaan tiuhaan tahtiin, miksi ei siis myös puolisoa. En usko, että olisin yhtään onnellisempi ihminen, jos olisin ollut naimisissa vain yhden kerran. Olen ollut naimisissa kolme kertaa, kuten myös Ristomatti. Emme kuitenkaan haikaile, että vau, olisinpa jäänyt siihen ensimmäiseen tai toiseen suhteeseen.

Tottumus tekee ihmisistä laiskoja huomioimaan puolisoa.

– Sitä tottuu toiseen kuin aamuiseen vellikuppiin, jota kukaan muu ei saa koskea. Avioliitto tarvitsee piristystä kestääkseen. Kummankaan ei pitäisi olla parisuhteessa toisen "selän takana", sillä muuten jää oma elämä elämättä.

Suomalaismiehet ovat Anun mielestä aivan liian hiljaisia ja ujoja.

– Naiset ovat paljon räväkämpiä. Sanotaan, että menestyvän miehen takana seisoo älykäs nainen, mutta kyllä menestyvän naisen takana on aina nainen itse, ei mikään mies.

Avioliitossa ei kannata pihtailla tunteita tai tekoja.

– Naista tulee hemmotella, viedä lomamatkoille ja tuoda kakkua sänkyyn. Vaikka itse tykkään timanteista, niin lahjan ei aina tarvitse olla mitään kallista, vaan vaikkapa kaunis kukkanen. Ristomatti kyllä osaa tämän, tunnelmoi päätoimittaja Anu Saagim.

(MTV3–KIKKA ISOVIITA)

Lue myös:

    Uusimmat