Mainos

Anttila: Lihan tuotanto säilytettävä Suomessa

Liha-alan ongelmia käsitellään tänään maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilan johdolla. Ministeri on kutsunut lihantuottajien, kaupan ja teollisuuden edustajia keskustelemaan alan kannattavuudesta.

Tavoitteena ei ole Anttilan mukaan hakea syyllisiä, vaan rakentaa elintarvikeketjun yhteistyötä, jotta lihantuotanto Suomessa pystytään turvaamaan.

- On pakko tulla jotakin muutoksia jos aiotaan suomessa lihaa tuottaa. Tällä hinnalla ei kyetä pidemmälle tuottamaan. Meillä ei ole varaa menettää omaa elintarviketuotantoa tilanteessa jossa on globaalisti pulaa elintarvikkeista.

Kotimaisen lihantuotannon kannattavuuden on romahduttanut rehujen voimakas hinnannousu. Osa sianlihan kasvattajista on lopettanut porsaiden hankkimisen, koska rehuviljasta saa paremman hinnan myymällä.

Lihan hinnan noustava ainakin 10 prosenttia

MTV:n Huomenta Suomessa vierailleen Atrian toimitusjohtaja Juha Gröhnin mukaan lihan kuluttajahinnan pitäisi nousta vähintään 10 prosenttia.

Gröhnin mukaan kaupalla on oma kilpailutilanteensa, joka on suomessa yhtä kovaa kuin muuallakin maailmalla.

- Kuluttajahintojen kautta asia on ratkaistava, raha ei muualta periaatteessa tule.Kuluttajat antavat sitten rahan tälle ketjulle ja siitä se sitten kulkeutuu tuottajatasolle saakka.

Myös MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Anttila toivoo suomalaisten arvostus ruuan laatuun näkyisi myös hinnoissa.

- Onko suomalaisella laatulihalla hinta? Laadulle ei ole haettu hintaa markkinoilta vaan se on määräytynyt puhtaasti EU:n mukaan. Ruuasta on tullut hintatuote ja siitä pitää tehdä elämystuote.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.