Antti Rinne: Lobbarirekisteri on tulossa hallitusohjelmaan – neuvotteluissa huomioitu talouden rajat: "Kaikkea ei voi toteuttaa"

Hallitusneuvotteluja vetävä SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kommentoi neuvottelujen etenemistä Säätytalolla Helsingissä.

Rinne korosti keskustelujen hyvän hengen jatkuneen myös tänään. Työ hallitusneuvotteluissa on jatkunut useassa pöydässä.

– On käyty tilannekuvia tänään läpi, ja viimeisetkin alkavat olla valmiita. Nyt on menty jo tavoitteisiin ja keinoihin, Rinne kertoi.

Valtiontalouden raamit tulevat varsinaisesti osaksi neuvotteluita loppuviikosta. Rinteen mukaan maailmantalouden tila tunnistetaan, ja hallitusohjelmassa tullaan varautumaan siihen, että toteuttavat uudistukset voidaan maksaa.

Rinne ei katsonut, että tähän mennessä annetut lupaukset tekisivät talouden huomioinnista erityisen vaikeaa.

– Silloin, kun eletään rajallisessa maailmassa, jossa talous rajoittaa, jokainen aikuinen ihminen ymmärtää, ettei kaikkea voi toteuttaa. Tämä on ollut koko ajan lähtökohtana tässä keskustelussa, Rinne sanoi.

Kirjaus lobbausrekisteristä "melkein valmis"

Hallitusneuvottelujen yhteydessä on noussut kohua esimerkiksi viestintätoimistojen ja muiden vaikuttajatahojen edustajista, jotka ovat osallistuneet neuvotteluihin Säätytalolla.

Antti Rinteen mukaan niinsanotun lobbausrekisterin perustaminen tullaan näillä näkymin kirjaamaan hallitusohjelmaan.

– Keskustelimme tänään puheenjohtajiston [muiden puolueiden puheenjohtajien] kanssa. Meillä on yhteinen käsitys siitä, että tämä hallitus tulee viemään tämän eteenpäin lainsäädäntöön asti, Rinne kommentoi.

Kirjaus lobbausrekisteristä on Rinteen mukaan "melkein valmis".

Lue myös:

    Uusimmat