Mainos

Antti Piipolle syyte kahdesta pahoinpitelystä

Elcoteqin pääomistajalle Antti Piipolle on luettu syyte kahdesta pahoinpitelystä viime elokuussa. Piippo kiistää syytteen.

Elocotecin pääomistajan Antti Piipon pahoinpitelyjupakan käsittely oikeudessa alkaa tänään.

Pörssiyhtiö Elcoteqin pääomistaja Antti Piipolle on saanut syytteen kahdesta pahoinpitelystä elokuussa 2001. Suurta kohua herättäneen jutun käsittely alkoi tänään julkisena Raaseporin käräjäoikeudessa Tammisaaressa. Piippo kiisti syytteen.

Syyttäjä Harri Lindbergin mukaan Piippo pahoinpiteli kahta naista elokuussa mökillään saaressa Kirkkonummen edustalla.

Toinen naisista sai puolestaan syytteen Piipon pahoinpitelystä. Syytteen mukaan nainen löi Piippoa lampulla.

Syytteet kiistäneen Piipon ja lampulla lyöneen naisen kertomukset poikkeavat toisistaan olennaisesti. Siitä ei ole erimielisyyttä, että iltaa oli vietetty Piipon huvilalla lauantaina 4. elokuuta. Paikalla olivat Piippo ja kolme naista.

Kertomuksissa eroja

Espoon poliisi sai ilmoituksen kello 4.55. Syyttäjän mukaan Piippoa oli pahoinpidelty yön aikana ensin isännän makuuhuoneessa. Tapahtumahetkellä Piippo ja toinen naisista olivat makuuhuoneen sängyssä.

Syyttäjän mukaan jalkeilla ollut nainen oli lyönyt sängyssä maannutta Piippoa yöpöydän lampulla. Tästä kimmastuneena Piippo olisi pahoinpidellyt naista sitomalla tämän käsistä ja jaloista. Syytteen mukaan Piippo oli lisäksi työntänyt naisen suuhun huumeeksi luokiteltavaa lääkevalmistetta, Tenox-tabletteja. Tämän jälkeen Piippo olisi heittänyt naisen eteisen lattialle.

Syyttäjän mukaan Piippo oli pahoinpidellyt myös toista seurueen naista. Syytteen mukaan Piippo oli lyönyt naista useita kertoja vyöllä.

Toinen pahoinpitely

Toinen pahoinpitely liittyy samaan tapahtumaketjuun. Tässä oli pahoinpidelty Piipon kanssa sängyssä maannutta naista.

Syytteen mukaan Piippo oli jalkeilla olleen naisen sitomisen jälkeen lyönyt sängyssä maannutta naista useita kertoja vyöllä.

Piippo sai siis kaksi pahoinpitelysyytettä ja lampulla lyönyt nainen yhden. Syyttäjä ei syytteessään tai asiaesittelyssä ottanut juuri kantaa siihen, mitkä tapahtumat johtivat pahoinpitelyihin.Osapuolten kertomukset syistä poikkesivat melkoisesti.

Oikeudessa kuultiin naisia

Oikeussalissa kuultiin alkutilanteesta Piippoa lampulla lyönyttä naista. Iltaa oli vietetty hänen mukaansa hyvissä merkeissä. Kaikkiaan kolme naista oli käynyt saunassa ja huvilalla oli nautittu illallinen. Mökki-iltaa olivat ehdottaneet naiset.

Lampulla pahoinpitelystä syytteen saanut nainen kertoi väsyneensä illan aikana ja menneensä nukkumaan. Myöhemmin samaan huoneeseen oli tullut toinen nainen, jolloin "lamppunainen" oli vaihtanut huonetta. Yöllä hän oli kertomansa mukaan herännyt ja nähnyt toisen huoneen sängyssä Piipon yhdessä toisen naisen kanssa.

Lamppunaisen asianajajan mukaan tilanne oli vaikuttanut seksuaaliselta hyväksikäytöltä. Tämän jälkeen lamppunaisen mukaan Piippo sitoi naisen sängyssä. Kolmas mökillä ollut nainen toi narun Piipolle.

- Välillä rimpuilin ja välillä vain itkin. En tiedä kauanko sitominen kesti, lamppunainen sanoi. Unessa tai sammuneena samassa sängyssä maannut nainen ei tähän herännyt.

- Minut raahattiin huoneesta pois. Jossain vaiheessa sain kädet irti ja pääsin irti siteistä. En osaa sanoa kauanko se kesti.

Lamppunainen oli saanut sängyssä olleen naisen herätettyä ja kertoi tälle tapahtumista. Herännyt nainen lähti etsimään mökillä ollutta kolmatta naista, joka oli heränneen pikkusisko.

Sen jälkeen alkoi tämän toisen naisen pahoinpitely. - Näin kuinka Piippo ruoski vyöllä ystävääni. Iskut olivat riittävän voimakkaita. Ystäväni itki. En tiedä tarkkaan kuinka monta niitä oli. En tiedä miksi häntä lyötiin.

Sängyssä ollut nainen ei asianajaja Jarkko Jaatelan mukaan muista alkutapahtumista mitään. Kun naista kuultiin oikeudessa, hän kertoi Piipon lyöneen häntä vyöllä.

Molempien naisten verestä löytyi tematsepaami - nimistä lääkettä. Siitä ei ole tietoa miten ne joutuivat naisten vereen. Sidotulle lamppunaiselle oli yritetty syöttää Tenox -nimistä lääkettä, mutta lamppunaisen mukaan hän sai ne syljettyä pois.

Piippo kertoi eri tavalla

Piippo kiisti tämän tapahtumainkulun, kun häntä kuultiin salissa. Piipon mukaan tarkoituksena oli juhlia entisen tyttöystävän, siis lamppunaisen syntymäpäiviä.

- Ilta oli todella miellyttävä ja häiriötön, Piippo kertoi. - Alkoholia nautittiin eri henkilöiden toimesta eri määriä. Luulisin, että itse olin selvin. En tuntenut olevani pahasti humalassa, väsynyt kylläkin.

- Ensimmäinen särö tuli, kun kaksi naisista ilmoittivat menevänsä nukkumaan. Minä ja kolmas nainen jäimme huoneeseen.

Vähän sen jälkeen Piippo oli mennyt omaan sänkyynsä nukkumaan. Hän oli huomannut, että sängyssä nukkui nainen. Piippo uskoi sen olevan entisen tyttöystänsä.

- Nukahdin nopeasti.

Mikä voisi olla se syy, että sekoititte naiset, syyttäjä kysyi Piipolta. - He ovat samannäköisiä. Silloin kun menin nukkumaan huone oli pimeä.

Seuraava muistikuva Piipolla oli valonvälähdys. Jotain oli tapahtunut. Tässä vaiheessa Piipon mukaan hänen kimppuunsa hyökättiin. Kyse oli lamppunaisesta. Piippo painoi hysteerisen naisen seinää vasten. - Kysyin mitä tapahtuu? Nainen puri ja potki. Väänsin hänet sängylle siten, että hän ei kyennyt enää potkimaan minua.

- Vasta tässä vaiheessa totesin, että sängyssä makaa toinenkin nainen.

Mistään seksuaalisesta ahdistelusta ei Piipon mukaan ollut kyse. Hän oli mennyt sänkyyn vain nukkumaan.

Piippo oli tarjonnut yhä hysteeriselle lamppunaiselle rauhoittavaa lääkettä. Nainen ei lääkettä ottanut, vaikka sitä yritettiin useaan otteseen antaa. Lääkettä oli antamassa myös kolmas mökillä ollut nainen.

Tässä vaiheessa sängyssä ollut nainen saatiin hereille. - Hän hyökkäsi myös minun kimppuuni toisen yllyttämänä. Huuto oli hirvittävä.

Piippo sanoi yrittäneensä paeta huoneesta. Tässä Piippo oli voimatoimin onnistunutkin, mutta naiset tulivat raivokkaasti perässä. - Lääkärintodistuksissa mainitut naisten mustelmat ovat ehkä syntyneet tässä. Myös humalaisen toikkaroidessa saaressa voi mustelmia ja naarmuja syntyä.

Lopulta Piippo sai oven toistamiseen kiinni. Hän oli ottanut vyönsä ja yritti pöytään, lattiaan ja kaappiin vyöllä iskemällä rauhoittaa tilannetta. - Olen varma, että en lyönyt ketään.

- Makuuhuoneessa tuli hiljaisuus, Piippo kertoi. Sen jälkeen hän oli lähtenyt saunamökille kolmannen naisen kanssa.

Myöhemmin aamuyöstä, lähes jo aamulla, paikalle tulivat poliisit.

Pikkusisko todistajana

Viimeisenä iltapäivällä kuultiin saaressa ollutta kolmatta naista. Tämä 22-vuotias nainen on sängyssä olleen naisen pikkusisko. Pikkusiskolla olisi ollut oikeus kieltäytyä todistamasta, mutta hän halusi kertoa tapahtumista valan nojalla.

22-vuotias kertoi illan sujuneen rattoisasti. Naisen kertoman mukaan viinilaseja juotiin muutamia. Jossain vaiheessa juotiin votkaakin. Nainen kieltää kuitenkin olleensa humalassa.

Yöllä 22-vuotias oli lähtenyt ulos ja nähnyt ikkunasta Piipon ja isosiskonsa sängyssä. Isosisko oli nukkunut ja Piippo oli hereillä.

Hän kertoi sen jälkeen menneen sisään ja yrittäneensä saada siskoaan hereille.

- Se oli ihan kauheata. Halusin hänet pois, mutta hän ei herännyt.

22-vuotias oli huutanut viereiseen huoneeseen yrittäen herättää siellä olevaa "lamppunaista" ja sen jälkeen mennyt ulos. Viiden minuutin päästä hän oli palannut huoneeseen, josta oli kuulunut kamala huuto.

Piippo istui hajareisin lamppunaisen päällä ja isosisko nukkui. - Piippo käski minua antamaan kassista pillereitä, koska naista piti rauhoittaa. Minä uskoin häntä ja annoin pillerit Piipolle.

22-vuotias oli hakenut vettä ja yritti herättää siskoaan, mutta hän ei herännyt.

Piippo oli lähettänyt 22-vuotiaan hakemaan narua. - Minä hullu uskoin häntä ja hain, koska luulin hänen ollevan vanhempi ja viisaampi, nainen kertoi itkien. Sen jälkeen hän oli lähtenyt ulos. Piippo oli tuolloin alkanut sitoa lamppunaisen käsiä.

- Olin ulkona ehkä 10-15 minuuttia. Palasin sisään ja menin ruokapöydän ääreen. Piippo tuli siihen. Kaksi muuta olivat tuolloin makuuhuoneessa. Isosisko tuli huutamaan siihen, että mitä täällä on tapahtunut. Piippo käski ja töni hänet huoneeseen. Piippo piti ovesta kiinni jonkin aikaa.

Sen jälkeen isosisko oli palannut huutamaan mitä täällä on tapahtunut.

- Sen jälkeen Piippo otti vyön. Hän löi sillä isosiskoa useita kertoja. En halunnut laskea monestiko. Hän itki. Mulla on siitä syyllisyys, että en mennyt väliin, 22-vuotias sanoi itkien.

Tähän loppuivat syytteisiin liittyvät tapahtumakuvaukset.

Syytteet kiistettiin hätävarjeluna

Molemmat syytetyt, Piippo ja lampulla iskenyt nainen, kiistivät syytteet. Niin nainen kuin Piippo vetosivat hätävarjeluun.

Syyttäjä Lindberg puolestaan katsoi, ettei tapauksissa missään tapauksessa ole kyse lain tarkoittamasta hätävarjelusta. Lindberg vaatii naiselle ja Piipolle ehdollista vankeusrangaistusta tai vähintäänkin tuntuvaa sakkorangaistusta.

Naisia oikeusjutussa edustavat asianajajat Jarkko Jaatela ja Salme Sandström. Oikeudenkäynti jatkui tänään vähän yli viiteen. Se saadaan päätökseen ensi torstaina.

(MTV3)


(Seitsemän uutiset 05.04.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.