Antti Pennaselta erikoisia sanoja Ilveksen oudosta tilanteesta – "Sille on syynsä, miksi Toronto ei voita Stanley Cupia kauhean usein"

Lehdistötilaisuus: Ilves - Pelicans 6:42
Videolla Ilves-Pelicans-ottelun lehdistötilaisuus.

Tampereen Ilveksen syöksykierre miesten jääkiekkoliigassa jatkui perjantaina 3–5-tappiolla Pelicansia vastaan.

Tamperelaiset kamppailevat edelleen kärkipaikoista, mutta ovat hävinneet kuudesta viime ottelustaan viisi. Kaiken huipuksi Ilves on poistunut kotijäältään tappio niskassaan peräti seitsemän kertaa kymmenessä edellisessä ottelussa.

Perjantain Ilves-ottelussa oli jo piristymisen merkkejä, sillä isännät nousivat kahdesti tasoihin tappioasemasta, mutta selkäranka nitkahti taas päätöserässä.

Ilveksen päävalmentaja Antti Pennanen piti ottelun jälkeen pitkän monologin joukkueeseen kohdistuvista odotuksista.

– Sen oikein tuntee kopissa, tai paremminkin, kun tulee vaihtoaitioon. Se näkyi tänäänkin avauserässä. Oltiin vähän hitaalla, ja se jännitys, pelko ja epävarmuus näkyivät, Pennanen kuvasi.

Leijonien päävalmentajaksi kauden jälkeen siirtyvä Pennanen muistutti, että Ilves kohtasi vastaavan tilanteen myös viime kaudella.

– Voi olla, että on kohtuuttomiakin odotuksia. Pelaajat saattavat kantaa jotakin semmoista, mitä tämän joukkueen ei edes pitäisi kantaa. Paine ei tule sarjataulukosta, vaan jostain muualta, Pennanen arvioi.

– Sille on syynsä, miksi esimerkiksi Toronto ei voita Stanley Cupia kauhean usein. Siellä on varmaan jotakin samantyyppistä.

Ilveksen viikonloppu jatkuu lauantaina vierasottelulla Sportia vastaan Vaasassa.

Lue myös:

    Uusimmat