Antti Lindtman MTV:lle kahnauksesta puoluesihteerivalinnassa: "Halusin toimia avoimesti"

Lindtman vastaa puoluesihteerivalinnasta saamaansa kritiikkiin: Halusin toimia avoimesti 3:08
Lindtman vastaa puoluesihteerivalinnasta saamaansa kritiikkiin: Halusin toimia avoimesti

SDP:n tuore puheenjohtaja Antti Lindtman vastaa MTV:n Uutisextrassa saamaansa kritiikkiin puoluesihteerivalintaan liittyen. 

Puoluesihteerivalinnasta syntyi SDP:n sisällä heti porua.  Alun perin puoluesihteerin paikkaa tavoitteli neljä ehdokasta, mutta kaksi ehdokasta luopui kisasta, sillä Lindtman kertoi eilen kannattavansa Mikkel Näkkäläjärveä tai Hanna Kuntsia.

Kisasta luopuivat ilmoituksen jälkeen Matti Niemi ja Kaisa Vatanen. Näkkäläjärvi valittiin tänään puoluesihteeriksi.

Lindtmanin mukaan hän halusi toimia asiassa avoimesti.

– Tässä oli kyse ennen kaikkea siitä, että halusin toimia avoimesti ennen kaikkea näitä ehdokkaita, mutta myös muuta puoluekokousväkeä kohtaan. 

Lindtman toteaa, että puheenjohtaja ja puoluesihteeri ovat puolueen menestymisen kannalta tärkein työpari. Lindtmanin muukaan SDP:n puoluesihteerien valinnoissa on aiemminkin puoluekokouksen näkemyksen lisäksi kuultu "signaalia" puheenjohtajalta. 

– Joskus aikaisemmin niitä on erilaisilla savumerkeillä tai erilaisilla signaaleilla koitettu tulkita, että mikä se on. Itse halusin toimia tässä avoimesti. Kerroin kaikille ehdokkaille jo siinä vaiheessa, kun he olivat lähdössä ehdolle, että on mahdollista, että otan kantaa minkälaista puoluesihteeriä tarvitaan.

Lindtmanin mukaan kaikilla neljällä ehdokkaalla olisi ollut erinomaiset kyvyt puoluesihteerin tehtävään.

– Mutta katsoin, että puolue tarvitsee nyt ennen kaikkea uudistamista: Kenttätyön uudistamista, uudistamista siihen, että me löydämme yhteyden, löydämme myös uusia nuoria sukupolvia mukaan tähän liikkeeseen. Jos tätä katsantokantaa katsoo, niin näillä perusteilla siitä nousi kaksi jonkin verran ylitse muiden.

Lindtmanin mielestä on tätä päivää, että kanta kerrotaan avoimesti. Hänen mukaansa myös piireiltä oli tullut toivetta, että puheenjohtaja antaisi asiassa signaalia.

– Henkilövalinnathan aina herättävät tunteita. Se kuuluu politiikkaan ja puoluekokouksiin. Puoluekokoushan on tällainen tunteiden tihentymä. Kun on nejä upeaa ehdokasta ja vain yksi voi tulla valituksi, niin totta kai siihen liittyy aina tunteita.

Lue myös:

    Uusimmat