Anthony Joshuan MM-vastustajaa epäillään dopingista – jopa Robert Heleniuksen nimi korvaajaehdokkaiden listalla

Yhdysvaltalaishaastaja Jarrell Milleriä epäillään kielletyn aineen käytöstä vain muutamia viikkoa ennen nyrkkeilyn raskaan sarjan MM-otteluaan brittimestari Anthony Joshuaa vastaan, kertoo World Boxing News.

Neljän liiton mestaruusvyötä hallitsevan Joshuan ja Millerin pitäisi kohdata Madison Square Gardenissa 1. kesäkuuta. Nyt Joshuan Yhdysvaltojen-debyyttiin on mahdollisesti tulossa muutoksia. 

– (Antidopingjärjestö) VADA on kertonut meille, että Jarrell Milleriltä 20. maaliskuuta otetusta dopingnäytteestä on tehty epäsuotuisa löydös, Joshuan promoottori Eddie Hearn kommentoi. 

– Teemme yhteistyötä osapuolien kanssa ja päivitämme tietoa piakkoin. Joshua jatkaa valmistautumista kesäkuun otteluun. 

Raporttien mukaan Millerin näytteen epäselvyydet on aiheuttanut endurobol-aine, jota käytetään ainakin painonpudotuksessa. Milleriä saattaa odottaa kilpailukielto, mitä ei ole kuitenkaan ainakaan vielä vahvistettu. 

– Odotamme lisätietoja VADA:lta. Tiedotamme, kun saamme lisätietoa. Sillä välin Jarrell jatkaa valmistautumistaan ottelua varten, Millerin promoottori Dimitri Salita totesi. 

Jos Miller ei ole ottelukelpoinen kesäkuun alussa, Joshuan vastustajaksi etsitään korvaaja. World Boxing News on listannut ison litanian ehdokkaita, joiden joukossa on myös suomalaisjätti Robert Helenius

Helenius voitti Erkan Teperin edellisessä ottelussaan viime syyskuussa. Helenius ei ole ollut huipputasollaan viime vuosina ja on tuntematon nimi Pohjois-Amerikassa, joten MM-ottelu vaikuttaa hänen osaltaan erittäin epätodennäköiseltä. Esimerkiksi Michael Hunter tai Luis Ortiz voisivat olla potentiaalisia ehdokkaita. 

Lue myös:

    Uusimmat