Anter Yasa puolustaa homoseksuaalien muslimien oikeuksia: "Saudi-Arabiassa homoseksuaaleja ristiinnaulitaan – meidän pitää voida puhua näistä asioista"

Valtavirran muslimeilla homofobia on valitettavan yleistä, väittää Suomen sekulaarit maahanmuuttajat Ry:n puheenjohtaja Anter Yasa.

 – Meidän pitäisi rakastaa toisiamme riippumatta uskonnosta tai uskonnollisista dogmista. Suomessakin homoseksuaalisuus on tabu. Täällä Pridessakin on muslimitaustaisia seksuaaliväestöjen edustajia. Olen sen vuoksi täällä, koska haluan tuoda heidän asioitaan esille, sanoo Yasa.

Homoseksuaalisuus Iranissa ja Saudi-Arabiassa johtaa kuolemaan.

– Nykypäivänäkin Iranissa homoseksuaalit hirtetään julkisesti ja nuoria jopa lapsia tuodaan hirttäjäisiä katsomaan. Saudi-Arabiassa homoseksuaaleja ristiinnaulitaan. Meidän pitää Suomessa voida puhua näistä asioista.

Suomeen pakolaisina saapuneita homoseksuaaleja syrjitään ja pahoinpidellään ja heitä on jopa raiskattu vastaanottokeskuksissa eivätkä uhrit uskalla puhua ja vaatia oikeuksiaan.

– Nämä asenteet pitää tuoda esille eikä niitä voida ohittaa poliittisen korrektiuden nimissä. Me voimme puhua uskonnollisista dogmista, kehottaa Yasa.

Yasan mukaan suomalaisten kanssa Lähi-Idästä tänne tulleet voivat näyttää tunteitaan, mutta oman väestön keskuudessa muslimiyhteisön jäsenet ovat yhä usein kaapissa.

– Suomi on maailmanlaajuisesti suvaitsevainen maa ja meillä on mahdollisuus viedä asioita eteenpäin. Näistä asioista pitää voida puhua, sanoo Yasa.

Lue myös:

    Uusimmat