Antamisen iloa!

Ihanimmat lahjat ovat ikimuistoisen persoonallisia, huikentelevan ylellisiä tai tuikitarpeellisia. Juuri kuten hääpari on toivonut.

Paketti on puoli lahjaa

Häälahjojen kurkisteleminen on usein juhlien kutkuttavin ohjelmanumero. Upeiden pakettien ja näyttävien koristusten ohella on hyvä, jos pakkaukset ovat myös helposti avattavissa. Paketoinnin voi myös jättää ihan minimiin, silloin itse lahja saa loistaa kirkkaasti.

Lahja lahjan sisällä

Keveä laukku on solmittu paperinarusta ja se on Nithikul Nimulratin käsialaa. Laukusta pilkistää Anu Penttisen suunnittelema pieni punavalkoinen lasivati. Molemmat ovat Galleria Norsusta.

Joskus pelkkä rusetti riittää...

Lahjapaperi ei ole välttämätön. Kauniit esineet juhlistavat lahjapöydän ilman sen kummempia virityksiä. Kosta BodanSatellite-pullo edustaa jännittävää skandinaavista lasimuotoilua.

Painava kirjekuori

Lahjakortit ovat usein toivotuimpia lahjoja. Kuori saattaa sisältää vaikka kausikortin oopperaan, yhdessä kerätyn kolehdin taidegalleriaan tai ensi-iltaliput teatteriin.

Piilossa mutta esillä

Sellofaani on oiva materiaali, kun halutaan saada lahja esiin helposti mutta paketoituna. Kirkkaanpunaiset espresso-kupit ovat Arabian Aika-sarjasta.

Romanttinen seikkailu

Häämatkalla on lupa hullutella ja heittäytyä hemmoteltavaksi. Morsian ja sulhanen tulevat lahjotuiksi pienillä, helposti mukaan otettavilla luksusesineillä.

Laadukas Adaxin nahkakassi riittää viikonloppulomalle ja kestää kovaakin kulutusta. Rantalomalle sopiva auringonkeltainen Max & Julie -kesäkassi sopii eväiden ja lomalukemisen kuljetteluun. Piknikille ja muuhun löhöilyyn sopii Lapuan Kankureidenkukallinen puuvillapeitto.

Lomapaikasta saa kaiken irti kattavan opaskirjan avulla. Esimerkiksi Tammen Näe ja koe -sarjan kirjoissa on kartat, vinkit ja ohjeet kompaktissa paketissa. Lukunautintoja tarjoaa esimerkiksi vuoden 2006 Nobelin kirjallisuuspalkinnon saaneen Orhan PamukininLumi-teos. Ikimuistoinen häämatka tallentuu Canonin DC100-kameralla suoraan dvd-levylle. Virvokkeet kulkevat kätevästi mukana Sagaformin termospullossa ja taskumatissa.

Trenditietoisten lomalasit

Uudet aurinkolasit molemmille! Silhouetten isot siniset pleksilasit titaanisangoilla ja Tiger of Swedenin pitsireunaiset punertavat lasit Tähtioptikolla.

Jaettuihin harrastuksiin

Panostus laadukkaisiin välineisiin kannattaa. Puman valkoiset nahkapintaiset golfkengät ovat saatavana sekä miesten että naisten mallistoissa.

Tuoksuvaa molemmille

Calvin KleininEuphoria-tuoksun kauniit pullot sopivat vierekkäin peilin eteen kotona tai hotellissa.

Huoletta reissuun

Ei enää ikinä kadoksissa! Neverlostinlaukkusarja ei pääse livahtamaan lentokentän hihnalla ohi.

Unisex-kellotyyliä

Muhkea sporttikello sopii kummankin ranteeseen. Myös juhlavien kellomallien erikokoiset versiot toimivat hyvin yhteislahjoina. Kuvassa Puman punamustat rannekellot.

Yhteiseen rentoutumishetkeen

Day spat tarjoavat toinen toistaan hemmottelevampia hoitoja. Esimerkiksi Espace Day Spa tarjoaa myös leveän kaksoishoitopöydän yhteisiin hoitokokemuksiin. Lahjakortti on kätevin tapa lahjoittaa palveluita.

Yhteiseen kotiin

Onko toivelista käytännöllinen arkisine astioineen vai löytyvätkö sieltä ne kaukaa ihaillut upeat taideteokset? Sen saa jokainen hääpari itse päättää. Ylelliset luksustuotteet ilahduttavat hääparia juhlien jälkeenkin. Parhaimmillaan ne ovat sekä huumaavan herkullisia että kauniita katsoa.

Piper-HeidsieckBrut Cuvée Rare -samppanja takaa juhlatuulen kotibileissäkin. Baarikaapin katseenkääntäjäksi sopii konjakilla täytetty juhlallinen kristallipullo. Remy Martinin Louis XIII konjakki on noin 50-vuotiasta. Kauniit lasit kannattaa myös laittaa näytille. Pyöreämuotoiset Stella-lasit ovat Iittalan tuotantoa. Efva Attlingin Orreforsille suunnittelemien samppanjalasien jalkoja koristaa sormus. Keraamisilla koristelaatoilla viimeistelty tarjotin on Pauliina Rundgrenin suunnittelema. Tarjoilupöydän kaunistuksena toimii Camilla Mobergin uniikki Taifun-lasimaljakko.

Lukutoukalle ja kotikokille

Jo miljoonan kappaleen myynnin ylittänyt Kotiruoka (Kaisa Isotalo ja Raija Kuittinen, Tammi) ja Olavi Virran resepteistä koottu Keittiötango (Tammi) sopivat lahjaksi kokkaajille. Kiinnostavaa luettavaa rakastuneille on Rakkauden atlas, tutkimusmatka rakkauteen ajasta ja kulttuurista toiseen (Virpi ja Jaakko Hämeen-Anttila, Otava).

Peli-iltoihin

Parisuhdepeli on aikuisille suunnattu hauska tutustumisleikki. Pelikortteja taas koristavat Viivin ja Wagnerin hilpeät sarjakuvahahmot.

Perjantaisaunaan

Yhteisen kodin saunaosaston kruunaa Lapuan Kankureiden laadukas pellavainen pyyhesarja.

Kahvihampaan kolotukseen

Parasta kahvia saa tuoreista pavuista itse jauhamalla. Kitchenaidin jämäkkä kahvimylly Kokkipuodista.

Sokerihiirten herkkuhetkiin

Ranskassa perinteisesti juhlissa nautitut sokeroidut kastanjat, kauniiseen pulloon pakattu karamellisiirappi, purkillinen suklaalastuja ja hääleivoksina käytetyt manteliherkutDeliDelistä.

Taidetta rakastaville

Taidetta rakastava pariskunta voi jättää häälahjalistan galleriaan. Artti Pohjanheimon ’Rakastavaiset’ litografia Annan Galleriasta.

Kurveja ja värejä keittiöön

Näyttävyyttä kattaukseen luovat Kosta Bodan suuri sininen taidelasilautanen ja Johannes Keromaan muodokkaat salaatinottimet.

Koristeeksi ja kilistelyyn

Sake-laseina tai maustekippoina toimivat keraamiset pikkukupit ovat Ulla Fogelholmin valmistamat.

Teksti: Anna Karmila / HÄÄT-lehti
Kuvat: Piritta Reinikka / HÄÄT-lehti

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat