Mainos

Ansametsästäjää jäljitettiin vuosikausia

Lahtelaismies on asetellut vuosikausia metsiin laittomia ansalankoja ketuille ja supikoirille. Hän onnistui harhauttamaan jäljittäjänsä, kunnes paljastui puolisattumalta viime keväänä. Kotietsinnässä poliisi tapasi kaupunkiasunnosta 35 nahkaa.

Pitkä jäljitystarina sai pisteensä tänään, kun Lahden käräjäoikeus tuomitsi 66-vuotiaan miehen metsästysrikoksesta, eläinsuojelurikoksesta ja luvattomasta pyynnistä. Hän joutuu maksamaan valtiolle 70 päiväsakkoa eli 1100 euroa ja lisäksi rikoshyötynä lähes 1200 euroa. Metsästysoikeus meni kolmeksi vuodeksi.

Perinteinen ansalanka on Suomessa kielletty metsästystapa lukuun ottamatta riekon ja kiirunan pyyntiä Enontekiöllä, Inarissa ja Utsjoella.

Viritelmät ja ruhot hämmästyttivät

Lahdessa ansaviritelmiä alkoi ilmaantua Kujalan kaatopaikan lähimetsiin joitakin vuosia sitten. Polkupyöränvaijerista ja muista langoista rakennettuihin viritelmiin törmäsivät useaan otteeseen muun muassa kaupungin metsurit.

Poliisin ja Riistanhoitoyhdistyksen edustajia tarvittiin aika ajoittain lopettamaan tai vapauttamaan kettuja ja supikoiria - ansaan takertuneen kunnosta riippuen. Välillä maastosta löytyi nyljettyjä ruhoja.

Tekijä vaihteli ovelasti reittejään ja ansojen paikkoja havaittuaan maastossa muitten jälkiä. Hän tunsi seudun hyvin ja kävi katsomassa pyydyksiään vain yöaikaan.

Poliisi pääsi vihdoin kyllin tuoreille jäljille, kun ulkoiluttajan koira löysi ansan viime huhtikuussa.

Mies myönsi harrastaneensa ansapyyntiä keväästä 2004 lähtien. Oman kertomansa mukaan hän ei ollut tullut ajatelleeksi, että se on kiellettyä.

Metsästyskortin haltijana mies olisi saanut oikeuden supien pyytämiseen Riistanhoitoyhdistykseltä, joka on tehnyt metsästysvuokrasopimuksen Lahden kaupungin kanssa. Laillinen loukkupyynti ei häntä kuitenkaan kiinnostanut.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.