Annika Saarikko julkaisi saamansa vihaviestit: "Minulle nämä postit ovat ala-astetta"

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko julkaisi somessa saamaansa vihapostia.

Keskustan puheenjohtaja, entinen valtiovarainministeri Annika Saarikko jakoi Instagramissa kuvan vihapostista, jota hän on saanut. Postauksessa on kaksi käsin kirjoitettua kirjettä, jotka posti on toimittanut hänen työpöydälleen.

Saarikon saamissa kirjeissä haukutaan alatyylisesti muun muassa hänen työtään ja ulkonäköään.

– Tiedän, että näistä puhuminen ei välttämättä ole kannattavaa, mutta haluan sen silti tehdä. Jotta maailma voisi joskus muuttua ja aikuiset ihmiset hetken miettiä. Käyttäytyä. Miettiä sanojaan, Saarikko kirjoittaa kuvien yhteyteen.

Jos et näe postausta, voit katsoa sen tästä!

– Oma sielu ei näistä enää hätkähdä. Aluksi se ei ollut helppoa kohdattavaksi. Eikä niin kovaksi kannata kuortaan kasvattaa, ettei mikään tällainen koskaan tuntuisi miltään, hän jatkaa.

Saarikko kertoo, että alentavat kirjoitukset muistuttavat lähinnä kouluaikoja.

– Minulle nämä postit ovat ala-astetta. Vievät ajatukset välituntien huutoihin ja supattavaan kuiskintaan. Johonkin käsinkosketeltavaan epävarmuuteen ja pelkoon, omaan ahdistukseen, joka purkautuu näissä teksteissä samoina ryhävalaina, saatanoina, mätimahoina.

Saarikko toteaa postauksensa lopuksi, että poliitikot eivät suinkaan ole ainoita, jotka tällaisia tekstejä vastaanottavat, vaan samaa kokevat muun muassa monet sote-ammattilaiset ja toimittajat.

– Nähdään hyvä ja kaunis toisissamme. Sisältä ja ulkoa, Saarikko lopettaa kirjoituksensa.

Monet Saarikon seuraajista kommentoivat hämmentävää postausta. Muun muassa juontaja Vappu Pimiä kirjoittaa omasta kokemuksestaan ja rohkaisee Saarikkoa postauksen jakamisesta.

– Hyvä että jaat, Pimiä toteaa kera sydänemojin.

Annika Saarikko ilmoitti hiljattain, ettei hae enää jatkoa keskustan puheenjohtajaksi.

 

 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat