Mainos

Annemarie-karhu vietti lähes seitsemän vuotta pienessä häkissä – pääsi vapaaksi omistajan kuoltua

Seitsemän vuoden ajan pienessä häkissä vankina pidetty karhu on pelastettu, kertoo The Telegraph. Annemarie-karhu on nyt saanut uuden elämän eläinten rauhoitusalueella.

Annemarie on 7-vuotias karhu, joka on viettänyt suurimman osan elämästään kaltereiden takana. Vietnamilainen perhe sulki Annemarien häkkiin vuosia sitten.

Animals Asia -järjestö pelasti Annemarien elokuun 17. päivä, ja karhu on jo saapunut uuteen kotiinsa.

– Saapumisensa jälkeen Annemarie oli hyvin peloissaan ja karhu oli myös hyvin varovainen, jos hänen ympärillään oli ihmisiä, karhujen hoidosta vastaava Louise Ellis kertoo.

– Lopulta hän kykeni rentoutumaan hieman ja hänelle annettiin virkistävä suihku, joka auttoi häntä toipumaan matkasta. Annemarie nauttii suihkutuksesta, se läpsyttelee vettä käpälällään ja istuu siten, että sen napa kastuu.

Vesimeloni on paljastunut Annemarien herkuksi.

– Se näyttää pitävän vesimelonista ja palaa yhä uudestaan ruokakulholle hakeakseen palasen. 

Pienistä edistysaskelista huolimatta Annemarie tarvitsee vielä toipumisaikaa.

– Annemarie on edelleen erittäin peloissaan, mutta toivottavasti ajan ja rakkauden myötä se rentoutuu enemmän ja asettuu tähän uuteen elämäänsä, Louise Ellis sanoo.

Karhu ostettiin eksoottiseksi lemmikiksi

Annemarien entisen omistajan isä osti Annemarien, kun se oli pieni pentu. Karhu oli eksoottinen eläin, joten nyt jo menehtynyt mies halusi sen itselleen.

– Hänen (ostajan) poikansa halusi tehdä oikein, ja antoi karhun meille vapaaehtoisesti, Animals Asia -järjestöstä kerrotaan.

– Seitsemänvuotiaana Annemarie on vielä nuori karhu, ja se voi vielä viettää täyttä elämää. Tällaiset karhut kuitenkin maksavat aina fyysisesti vankeudestaan, koska ne ovat kärsineet tilanpuutteesta, niille on annettu liian vähän ruokaa, eikä niitä ole hoidettu oikein, Animals Asian Vietnamin johtaja Tuan Bendixsen sanoo.

Animals Asiasta kerrotaan, että järjestö on pelastanut lähes 600 karhua. Annemarie on 150. karhu, jota hoidetaan tällä hetkellä järjestön rauhoitusalueella Vietnamissa.

Järjestön mukaan noin 1200 karhua elää vangittuna Vietnamissa ja yli 10 000 karhua Kiinassa.

Useita karhuja pidetään vangittuina niiden sapen vuoksi. Karhunsappea on käytetty perinteisesti kiinalaisessa lääketieteessä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.