Anne Kyllönen toivoo Suomen naisille tason nostoa – "Pojat ovat näyttäneet tällä kertaa esimerkkiä"

3:17
Videolla Anne Kyllösen haastattelu.

Anne Kyllönen valmistautuu paraikaa tiistaina kisattavaan Oberstdorfin MM-kisojen kymmenen kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailuun. Sotshin olympialaisissa vuonna 2014 viestihopeaa voittanut suomalaishiihtäjä kertoi MTV Urheilulle odotuksistaan tiistain kilpailuun.

Suomen joukkueessa kisaavat Kyllösen lisäksi Laura Mononen, Krista Pärmäkoski ja Riitta-Liisa Roponen. Tuntemukset kisan alla ovat Kyllösellä hyvät.

– Lähinnä odotan sitä, että huomenna saisi tasapainoisen suorituksen ja näkisi, mihin se kunto riittää tällä hetkellä, Kyllönen kertoo.

Valinta joukkueeseen ei tullut suomalaishiihtäjälle yllätyksenä.

– Tiesin, että tähän matkalle ei ole hirveästi halukkuutta. Toisaalta toivoin myös Pyhäjärven jälkeen, että olisi pieni sauma päästä hiihtämään jokin normaalimatkan kilpailu. Kivaa, että se toteutui, Kyllönen toteaa.

Pyhäjärven Honkavuorella kisattiin pari viikkoa sitten SM-hiihdot. Kyllönen oli tuolloin vapaan hiihtotavan 10 kilometrin kilpailussa neljäs. Lisämaustetta kilpailuun tuo 13 asteen lämpötila sekä lämmittävä auringonpaiste.

– Se tuo omat haasteensa ja lähtöpaikalla on huomennakin todella suuri merkitys. Keli muuttuu todella nopeasti ja lämpenee. Toivotaan, että tulee hyvä lähtöpaikka ja latu olisi kovassa kunnossa, Kyllönen sanoo.

– Toivon, että pystyisin hyvään suorituksenhallintaan ja saisin kropasta kaiken irti. Jos Pyhäjärven kympin ajasta pystyisi puristamaan puoli minuuttia pois ajasta, niin se olisi hyvä suoritus, Kyllönen summaa.

Miehissä on nähty Oberstdorfin MM-kisoissa kaksi suomalaisten mitalisijoitusta. Ilkka Herola otti yhdistetyn normaalikisassa hopeaa ja Ristomatti Hakola sekä JOni Mäki ylsivät samaan suoritukseen parisprintissä. Naisten puolella menestys on ollut vaisua. 

– Olemme ilman muuta olleet hiukan ruosteessa. Pojat ovat tällä kertaa näyttäneet esimerkkiä, että kuinka tulee hiihtää. Toivotaan, että saadaan kaikille hyvä päivä ja vähän lisää vauhtia. 

Katso pääkuvan videolta koko Anne Kyllösen haastattelu. 

Oberstdorfin MM-hiihtojen päiväkohtaisen ohjelman näet tästä linkistä ja Suomen joukkueen tästä linkistä!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja