"Annan ja Siamin kuninkaan broileria" 3.3.2000

toim. Kati Nappa

300 g broilerisuikaleita
1/2-2 rkl thaimaalaista punaista tai vihreää currypastaa
1 tlk kookosmaitoa
1-2 pss wokki- tai muita kasviksia
1/2-1 rkl sokeria
1-2 rkl kala- tai soijakastiketta
(1 iso chili)
tilkka sitruunan tai limen mehua
basilikan lehtiä
Kaada noin puolet kookosmaidosta wokkiin tai paistokasariin ja keitä hetki kokoon. Lisää currypasta (punainen on tulista !) sekoita ja anna kiehahtaa. Lisää loput kookosmaidosta, kuumenna kiehuvaksi ja kaada joukkoon broilerisuikaleet.

Kypsennä suikaleiden laadusta riippuen 5-15 min. (koipipaloista leikatut suikaleet vaativat pidemmän kypsennyksen kuin fileestä leikatut).

Lisää pakastevihannekset ja keitä muutama minuutti eli kasvis-sekoituksen vaatima aika. Mausta sokerilla ja kala- tai soijakastikkeella tai makealla indonesialaisella soijakastikkeella.

Purista sekaan vähän sitruuna- tai limemehua ja koristele ruoka basilikan lehdillä. Jos käytät koristeluun isoa miedonmakuista chiliä, poista siemenet ja leikkaa viipaleiksi. Pese kädet hyvin, sillä chili kirvelee suuta ja silmiä tosi ilkeästi pienestäkin hipaisusta.

Tarjoa ruoka riisin tai perunan kera. Muista: jos maustat ruoan liian tuliseksi, se jää helposti syömättä varsinkin lapsiperheessä, mutta maustetahnaa voi lisätä maistelemisen jälkeen vielä kypsymisen loppuvaiheessakin.

Lue myös:

    Uusimmat