Anna Kontula: Vasemmistoliitto lentää Marinin mukaan hallituksesta, jos äänestää potilasturvallisuuslakia vastaan – Li Anderssonilta aivan toisenlainen lausunto

11:39
Vasemmistoliitto on hallituksessa, mutta vastustaa esitystä potilasturvalaista – mitä tapahtuu kulisseissa? MTV Uutiset Livessä Anna Kontula ja Anders Adlercreutz

Vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula kertoo MTV Uutiset Livessä pääministeri Sanna Marinin (sd.) linjanneen, että potilasturvalakia vastaan äänestävä saa potkut hallituksesta. 

Hallitus antaa tänään eduskuntaan potilasturvallisuuslakiesityksen.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä vastustaa kuitenkin lakia nykymuodossaan.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontulan mukaan pääministeri Sanna Marin on sanonut, että potilasturvallisuuslakia vastaan äänestävä saa potkut hallituksesta.

– Tässä nimenomaisessa kysymyksessä näin meille on viestitetty, että potkut tulee, Kontula kertoo.

Linjaus on kerrottu "nimenomaan viime päivinä ja nimenomaan tästä potilasturvallisuuslaista".

Asiasta on kertonut Kontulan mukaan nimenomaan Sanna Marin itse, joskin Kontula ei itse ole ollut rivikansanedustajana hallituksen neuvotteluissa kuulemassa lausuntoa. Hän kertoo saaneensa tiedon vasemmistoliiton ryhmään luotettavalta taholta.

Li Andersson: Ei ole käyty mitään sellaisia keskusteluja

Myös opetusministeri, vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson kommentoi potilasturvallisuuslakia toimittajille eduskunnassa.

Anderssonilta kysyttiin, onko pääministeri varoittanut vasemmistoliittoa hallituksesta poispotkimisesta, jos puolue äänestää potilasturvallisuuslakia vastaan.

Anderssonin mukaan ei ole.

– Ei olla käyty mitään sellaisia keskusteluja vielä tässä vaiheessa, mutta totta kai muissa hallitusryhmissä ollaan harmissaan siitä, että ei ole ollut mahdollista vielä löytää yhteisymmärryksestä tämän lakiesityksen sisällöstä, Andersson kommentoi.

Vasemmistoliitto toivoo, että lakiesitys muuttuisi vielä eduskuntakäsittelyn aikana, jolloin puolueen kansanedustajat voisivat äänestää esityksen puolesta.

Pääministeri Marin sanoi tänään Strasbourgissa pitävänsä selvänä, että hallituksen ministerit äänestävät lain puolesta.

Marin ei tahtonut spekuloida julkisuudessa sillä, minkälaiset mahdollisuudet vasemmistoliitolla on jäädä hallitukseen, jos puolueesta äänestetään lakia vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja