Anja Snellman on Studio55.fi-ohjelman uusi juontaja

Kirjailija ja journalisti Anja Snellman on Studio55.fi-ohjelman tiistaipäivien uusi juontaja. Uuteen ammattiin opiskeleva Anja maustaa ohjelmaa omanlaisella näkökulmallaan.

Kirjailija ja journalisti Anja Snellman alkaa juontaa Studio55.fi-ohjelmaa Markku Veijalaisen ja Pirjo Haapojan rinnalla. Anja jututtaa tiistaisin studiovierasta Tästä puhutaan -teeman alla, tämän hetken aiheisiin liittyen.

– Toivon tuovani ohjelmaan haastavaa ja vähän ärhäkkääkin keskustelua ajankohtaisista aiheista, Anja kuvailee suunnitelmiaan.

Anja haluaa löytää keskustelujen yhteiskunnallisiin ja poliittisiin aiheisiin inhimillisen näkökulman.

– Monien viime aikojen isojen uutisotsikoiden ja mediamyrskyjen takana on yksityisten ihmisten tekoja ja monenlaisia motiiveja, usein mielenterveysongelmiakin, Anja huomauttaa.

– Haen psykoyhteiskunnallista näkökulmaa asioihin. Yritän lietsoa keskustelua tärkeinä pitämistäni, ja ehkä vaietuistakin aiheista - jotka liittyvät tavalla tai toisella ohjelman kohderyhmän elämään.

Uusia tuulia

Anja lähtee uuteen juontajan pestiin innostunein mielin. Anja on innoissaan myös jostain muusta uudesta. Hän on ammatiltaan kirjailija ja journalisti, mutta on nyt opiskelemassa uuteen ammattiin: psykoterapeutiksi. Kiinnostus alaan juontaa juurensa jo kaukaa.

– Ennen kirjailijanuraani opiskelin Helsingin yliopistossa ja psykologin ammatti oli vakavana vaihtoehtona kirjallisuudelle. Esikoisromaanini, Sonja O. kävi täällä, ilmestyi vuonna 1981, räjäytti potin ja muutti suunnitelmani kertaheitolla, Anja muistelee.

– Minulle tuli pari vuotta siten tunne, että kirjoittaminen ei yksin riitä, ja että kirjailijana pystyn toteuttamaan itseäni vain osittain ja että terapeuttina voisin antaa itsestäni muille vieläkin enemmän. Nyt siis palasin jäljilleni ja olen neljä vuotta kestävässä psykoterapiakoulutuksessa. Myös kirjailijan ammattikuva on muuttunut, ja täytyy sanoa, että mitä enemmän kirjailijat muuttuvat brändeiksi, staroiksi ja kirjantuottajiksi, minä kaipaan omaatuntoa, haastetta ja itsensä likoon laittamista. Esimerkiksi Christer Kihlmanin ja Claes Anderssonin tapaan.

Anja sanookin kirjailijan ja psykoterapeutin ammateissa olevan paljon samaa.

– Olen yli 20 romaania ja kaksi runokokoelmaa käsittävässä tuotannossani käsitellyt paljon psykologisia aiheita, aikuistumisen ja syrjäytymisen problematiikkaa, lastenkasvatusta, perheväkivaltaa, päihteidenkäyttöä, äiti-tytär-suhdetta, seksuaalisuutta, vanhuutta ja niin edelleen.

Uuteen ammattiin valmistautuminen on Anjan mukaan myös eräänlainen kypsän iän kasvun paikka.

– Aikuisena uuden opiskeleminen on antoisaa ja jännittävääkin.

Studio55.fi/Annimari Pasanen

Kuva: Studio55.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja