Angry Birds -asu oli kunnianosoitus pelille – suunnittelija Katri Niskanen yllättyi laajasta suosiosta

Angry Birds -pelin kehittäjä, Rovio Mobilen markkinointipäällikkö Peter Vesterbacka, nähtiin Linnan juhlissa puolisonsa Teija Vesterbackan kanssa. Teija Vesterbacka oli pukeutunut kansainvälisen huippusuosion saavuttaneen lintupelin henkeen Linnan juhlien jälkimainingeissa myös maailmalla laajasti noteerattuun lintuteemaiseen, mutta hyvällä maulla toteutettuun asuun.

Angry Birds -pelin kehittäjän, Rovio Mobilen markkinointipäällikkö Peter Vesterbacka sai ensimmäistä kertaa kutsun juhlistamaan Suomen itsenäisyyttä Linnan juhliin. Myös Vesterbackan vaimo Teija Vesterbacka saapui yhteen vuoden odotetuimmista tapahtumista. Kun Vesterbacka oli valinnut ylleen perinteisen etikettiä noudattavan frakin, nähtiin miehen vaimo pukeutuneena humoristiseen, mutta kauniisti toteutettuun asuun Angry Birds -pelin henkeen.

Kaikki kunnia linnulle

Vaimon lintuteemaisesta asusta on vastuussa muotisuunnittelija Katri Niskanen, jonka ominaisinta tyyliä ovat yksinkertaiset, hienostuneet ja naiselliset juhla-asut. Tänä vuonna seitsemän asua Linnaan suunnitellut Niskanen kommentoi jo ennen asujen ensiesittelyä kättelyissä, että hänen käsistään lähteneillä asuilla ei ole tällä kertaa mitään yhtenäistä linjaa, vaikka kaikki ovatkin omalla tavallaan naisellisia.

– Lintu päätettiin tuoda asuun, koska se oli tärkein syy siihen, miksi pariskunta kutsuttiin Linnaan. Lintu haluttiin tuoda esille näkyvästi ja samalla se piti saada tyylikkäästi mukaan kokonaisuuteen. Päädyin suunnittelemaan asun rintamuksen lintua kunnioittamaan, jotta asun eleganssi säilyisi, kertoo Niskanen.

Niskanen on yllättynyt asun keräämästä suuresta kansainvälisestä suosiosta. Hän toiveensa siitä, ettei Angry Birds -asu jäisi huomiotta, toteutui moninkertaisesti. Niskanen kertoo, että idea linnun tuomisesta pukuun oli Vesterbackojen toive, mutta hän vastasi kaikesta muusta.

– En odottanut, että puku saisi näin paljon huomiota. Ihan mahtavaa päästä esille mediaan Yhdysvaltoihin asti luomuksellaan herättämään keskustelua. Se todella yllätti, Niskanen iloitsee.

Suunnittelija kertoo puvun olleen kaikista seitsemästä valmistamastaan jollain tasolla haastavin.

– Toteutuksen keksiminen niin, että lintu saataisiin mukaan, oli todellinen haaste. Olisin voinut tehdä puvusta provosoivan ja naamiaisasumaisen, mutta halusin tehdä jotain kaunista.

Eleganssia koruilla

Teija Vesterbackan näyttävää punaisen iltapuvun rintamusta koristi Angry Birds -pelistä tuttu lintuhahmo. Laahuksellisen puvun yksi olkain oli linnun kulmakarva ja edessä olevan laskoksen takaa kurkisti loppu osa linnun kasvoista: oranssi nokka ja iso, tunnistettavan vihainen silmä.

Korvissaan näyttävä nainen kantoi Aito Helsingin korumuotoilijan Päivi Sohkasen hopeakoruja ja ranteessaan uniikkirannekorua. Korvakorujen idea kumpusi samppanjakuplista ja pirskahtelevasta juhlatunnelmasta. Origameja muistuttava rannekoru sai kiiltävää särmää välkehtevistä viisteistä.


Linnan juhlat MTV3-kanavalla keskiviikkona 7.12. klo 18


MTV3/Helmi

Teksti: Jenni Junkala

Kuvat: Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja