Mainos

Andy McCoy komeilee nyt puisena Pelkosenniemellä

Andy McCoyn patsas paljastettiin tänään Itä-Lapin Pelkosenniemellä aurinkoisessa säässä. Puinen patsas pystytettiin keskelle kitaristin syntymäkunnan toria. 3,6-metriä korkean patsaan on veistänyt Andy McCoyn eli Antti Hulkon setä Matti Hulkko.

Juhlakalu saapui itsekin paikalle vaimonsa Angelan kanssa. Andy McCoy syntyi Pelkosenniemellä vuonna 1962 ja vietti siellä osan lapsuuttaan. Nykyään McCoy ei Pelkosenniemellä juuri vieraile, sillä hänellä ei ole paikkaan enää siteitä.

-Mä olin täällä lapsena muutamia viikkoja parina kesänä. Nekin muistot on niin hämäriä, että en ole varma sekoitanko mä ne muihin lapsuusmuistoihin.

McCoy on joka tapauksessa erittäin otettu huomionosoituksesta. Patsas on kitaristin mielestä hieno ja kohteensa näköinen.

-Se ei ole juuttunut johonkin tiettyyn vanhaan malliin, vaan se on erilainen ja sellaisena magee. Kyllä siitä huomaa, kenestä on kyse.

Patsaan julkistamista oli seuraamassa 2000-3000 ihmistä. Yleisöryntäys yllätti järjestäjien lisäksi myös suureen suosioon tottuneen rokkarin.

-Tämä on eka ja varmaan vika tällainen juttu mun elämässä, joten en mä osannut yhtään arvioida, kuinka paljon paikalle tulee jengiä.

Patsaan tuotto nuorille muusikoille

Patsashanke on osa Pelkosenniemen kunnan kulttuuritapahtumien sarjaa. Kunnanjohtaja Erkki Parkkinen toivoo hankkeen lisäävän kunnan vetovoimaa ja edistävän alueen matkailua.

-Patsas varmasti kiinnostaa ihmisiä ja toimii yhtenä käyntikohteena. Kulttuuri on keskeinen osa alueen matkailua, joten patsas sopii hyvin Pelkosenniemen profiiliin.

Patsaan pystytys maksoi kunnalle yhteensä noin 10 000 euroa. Andy McCoy on antanut suostumuksensa myös patsaasta tehtäviin oheistuotteisiin. Julkistamistilaisuudessa oli myynnissä jo t-paitoja ja postikortteja. Myyntituotoissa kunta noudattaa kitaristin toiveita.

-Kaikki tuotto lahjoitetaan paikallisten nuorten musiikkiharrastuksen tukemiseen, Parkkinen kertoo.

McCoy näytti nuorten muusikoiden tukemisessa esimerkkiä esiintymällä tilaisuudessa paikallisen rockbändin kanssa.

Itä-Lapissa sijaitseva Pelkosenniemen kunta haluaa kunnioittaa patsaalla Andy McCoyn saavutuksia. -Andy on osoittanut, että näiltäkin kulmilta lähtevä voi nousta maailmanmaineeseen, kunnanjohtaja Erkki Parkkinen sanoo

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.