Mainos

Android-puhelimen vaarantavaa ohjelmaa jaettiin DVD:llä

Kaksi tietoturva-asiantuntijaa kertoo julkaisseensa sovelluksen, joka hyökkää Android-käyttöjärjestelmää vastaan. Uutistoimisto Reutersin mukaan ohjelman laatineet asiantuntijat haluavat, että Androidin kehittäjät korjaavat haittaohjelmaa hyödyntävän virheen.

Haittaohjelman avulla krakkerit voivat lukea uhrien sähköposteja ja tekstiviestejä Androidia käyttävistä laitteista..

- Sovellusta ei ollut vaikea tehdä, kertoo Spider Labsin johtaja Nicholas Percoco. Hän julkisti haittaohjelman kollegansa kanssa Defcon-tapahtumassa Las Vegasissa.

Percocon mukaan haittaohjelman kehittämiseen meni vain pari viikkoa. Sen avulla myös rikolliset voisivat päästä varastamaan arvokasta tietoa Androidia käyttävistä älypuhelimista.

- On olemassa paljon meitä motivoituneempia tahoja kehittää tällaisia haittaohjelmia, hän totesi.

Haittaohjelmaa testattiin HTC:n Legend- ja Desire -älypuhelimilla, mutta ohjelman uskotaan toimivan muillakin puhelinmalleilla.

Haittaohjelmaa jaettiin konferenssiin osallistuneille henkilöille DVD-levyillä. Defcon-tapahtumaan osallistui noin 10 000 hakkeria ja tietoturva-asiantuntijaa, jotka maksavat 140 dollarin pääsymaksun. Heidän ei tarvitse kertoa nimiään osallistuakseen.

Yleisössä on myös peitetehtävissä toimivia viranomaisia, jotka tarkkailevat yleisön joukossa olevia mahdollisia rikollisia. Samalla viranomaiset voivat värvätä ihmisiä rikollisia tahoja vastaan.

Konferenssin järjestäjien mukaan tilaisuudessa julkistetaan haittaohjelmia, joiden avulla valmistajia painostetaan korjaamaan ohjelmiensa virheitä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.