Android-laitteisiin tulossa erikoinen päivitys: Varoittaa "huolestuttavista äänistä"

Uuden päivityksen myötä kännykkä voi havainnoida ympäristön ääniä käyttäjäänsä paremmin.

Huono kuulo tai kuulovamma voi estää ihmistä kuulemasta päälle jäänyttä hanaa, koiran haukuntaa, vauvan itkua tai palohälyttimen piippausta. Myös tehokkaat vastamelukuulokkeet voivat suodattaa tärkeät äänet kokonaan pois.

Google on tiedottanut lisäävänsä Andoid-mobiililaitteisiin aktiivisen taustaäänten havainnoinnin. Ominaisuuden avulla käyttäjä saa ilmoituksen taustalla kuuluvasta äänestä.

Koneoppimiseen pohjautuva Sound Notifications -järjestelmä toimii ilman verkkoyhteyttä, joten käyttäjän ei tarvitse – ainakaan teoriassa – pelätä tietojen vuotamista verkkoon. Hälytysjärjestelmä havaitsee yhteensä kymmenen ”kriittistä ääntä”.

Huolestuttavan äänen havaittuaan puhelimen voi säätää näyttämään ilmoituksen, välkyttämään valoja, värisemään tai lähettämään viestin Google Wear OS -käyttöjärjestelmän älykelloon.

Sound Notification kerää tiedot kriittisten äänien pituudesta. Ominaisuuden kautta käyttäjä voi tarkistaa esimerkiksi sen, miten pitkään koira on haukkunut tai taustalla kuuluva hälytys on soinut.

Ominaisuuden saa käyttöön asetuksista ”käytettävyys”-valikosta. Voit ladata ominaisuuden myös Google Play -mobiilikaupasta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja