Andorra onnistui pelissään, Suomi taas ei

Suomen jalkapallomaajoukkueen pelaajien ilmeet olivat vihaisen pöllämystyneitä, kun ryhmä teki lähtöä Andorra la Vellasta, Andorrasta, pian 0-0-tulokseen päättyneen MM-karsintapelin jälkeen. Syvempään analyysiin surkeasta tuloksesta ei kellään ollut ainakaan halua, muttei juuri myöskään tietoa.

Eniten rassasi kuitenkin vastustaja Andorra, jonka peli oli esimerkiksi Suomen kakkosmaalivahti Henri Sillanpään mukaan "jalkapallon häpäisyä".

Suomen päävalmentaja Jyrki Heliskoski on yhä A-maajoukkueurallaan voittamaton, mutta se tuskin tuli ensimmäisenä mieleen päätösvihellyksen soidessa. Hetken ottelua puntaroituaan kokenut luotsi kaivoi esille joitakin seikkoja, jotka johtivat karmeaan takaiskuun.

- Jokainen ymmärtää, että tällaisesta pelistä kolme pistettä on pakko. Ei siinä kuitenkaan oikeastaan muuta puuttunut kuin se, että niistä paikoista joita oli, olisi ollut hyvä tehdä ne maalit. Sitähän se maalintekeminen on, Heliskoski aloitti pyöritellen.

- Jos hyökkäyspään yhteispeli toimisi paremmin, ehkä tilanteitakin olisi tullut enemmän, hän jatkoi.

"Vastustaja onnistui paremmin"

Päävalmentaja Heliskosken mukaan vastustaja ei yllättänyt millään lailla.

- Peli oli juuri sellainen, jota odotin. Tosin odotin myös, että pystymme tekemään maalin. Näin vaikeaa on ollut monilla joukkueilla Andorraa vastaan. Etukäteen tiedettiin se vaikeus, ja tiedettiin mitä yritetään tehdä, mutta vastustaja onnistui paremmin tänään siinä, mitä he puolestaan yrittivät. He onnistuivat myös ajan kuluttamisessa. Heille tämä oli puolustuspeli ja meille hyökkäyspeli. Eivät he välttämättä pyrkineetkään voittamaan tätä peliä, Heliskosken tilitys jatkui.

Katsomoon näytti ainakin ajoittain ikävän paljon siltä, että ehkä pelaajisto ei kuitenkaan ollut aivan tarpeeksi valmistautunut juuri tuohon andorralaisten äärimmäisen ikävään pelitapaan.

Heliskosken mielestä tässä suhteessa ei kuitenkaan virhettä tullut tehtyä.

- Olimme mielestäni hyvin valmistauduttu tähän ja joukkue oli hyvässä vireessä. En nähnyt siinä suhteessa ennen ottelua mitään ongelmaa, Heliskoski selitti.

- On myös tietenkin muistettava se, että kun tilanteet eivät onnistu pelin alkuvaiheissa, paine kasvaa koko ajan ja suorituksiin tulee hätäilyä ja huolimattomuutta. Siinä se suurin ongelma, ei tässä näin äkkiseltään muuta keksi. Ehkä tietynlaista epätarkkuutta oli kautta linjan, mutta kyllä joukkueen piti tiedostaa, että näin vaikeaa se saattaa olla, Heliskoski päätti.

Hyypiä: He pelasivat vahvuuksillaan

Suomen jalkapallomaajoukkueen kapteeni Sami Hyypiä muistutti lauantaina aiemmista lausunnoistaan, joiden maalaamat uhkakuvat kävivät toteen maalittomassa tasapelissä Andorraa vastaan.

- Sanoin jo ennen peliä, että pidetään oma pää puhtaana ja tehdään se maali. Sanoin myös, että ikinä ei tiedä, tuleeko sitä maalia. Nyt ei tullut. Tottakai tämä on pettymys, puolustaja totesi.

Hyypiän mielestä pallo ei suomalaisilta Andorran helteessä liikkunut tarpeeksi nopeasti, jotta kunnollisiin maalipaikkoihin olisi päästy. Vastuun hyökkäysten jäämisestä suutareiksi saa kapteenin mukaan ottaa koko joukkue.

- Jos puolustuspeliä ajattelee, niin ihan hyvin peli oli kontrollissa. Hyökkäyssuuntaan koko joukkue olisi voinut tehdä vähän parempaa jälkeä, Hyypiä muotoili.

Andorralaisten pelityylistä ei kaikkea urallaan nähnyt Hyypiä pitänyt.

- He pelasivat omilla vahvuuksillaan, ja käyttivät kaikki konstit hyväkseen. Kai heillä on kovat juhlat, Hyypiä arveli.

- Tämä oli kuitenkin vähän jo yli rajan. Heillä on tapa pelata, ja he onnistuivat saamaan meidät vähän pois tolaltamme. Erikoistilanteissa halusivat vaihtaa paitaa jo avausjaksolla, eli heti kun hyppäsi, joku tarrasi paitaan kiinni. Siinä ei hirveästi pysty sitten enää tekemään mitään. Tuomarin olisi puututtava asiaan, mutta tuntui siltä, että he saivat itse vapaapotkuja pidettyään paidasta kiinni, Hyypiä täydensi sivaltaen kohteliaana miehenä heikosti esiintyneen belgialaistuomari Johny Ver Eecken suuntaan.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat