Änärikuningas Erik, 22, sai suomalaisilta urheilutoimittajilta kovan tunnustuksen, mutta valintaa varjostaa kritisoitu sääntöpykälä

Vuoden kilpapelaajaksi valittu änärikuningas on onnittelunsa ansainnut, mutta valinta on herättänyt myös kritiikkiä palkinnon jakavaa tahoa kohtaan. Tunnustus nimittäin voidaan myöntää vain urheilupeleissä menestystä saavuttaneille – siis käytännössä vain NHL- tai FIFA-sarjojen pelaajille, vaikka suomalaistähdet juhlivat mestaruuksia myös muissa peleissä.

NHL-jääkiekkopelisarjan historian menestyneimpiin pelaajiin kuuluva Erik "EKI" Tammenpää on valittu Urheilutoimittajain Liiton toimesta vuoden 2021 e-urheilijaksi.

Päättyneen vuoden aikana Tammenpäälle kertyi Euroopan mestaruus sekä pelin 1v1- että 6v6-sarjoista ja 6v6-tilan Suomen mestaruus. Yksilöturnauksissa ENCEä ja joukkueturnauksissa Filadelphiaa edustavalta virtuaalikaukaloiden jyrältä löytyy tililtään myös aiempien EM-titteleiden ohella pelin MM-kultaa vuodelta 2018.

Tammenpäälle vuoden kilpapelaajan palkinto oli ensimmäinen laatuaan. Vuonna 2020 ensi kertaa jaettu palkinto päätyi myös NHL-pelaajan eli Arttu "Artuzio" Mustilan haltuun.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Ansaittujen onnitteluiden ohella Tammenpään valinta on kuitenkin herättänyt kritiikkiä pääasiassa palkinnon jakavaa tahoa kohtaan. Vastaavaa palkintoa toivottiin suomalaisten esports-menestyksen myötä vuosien ajan, mutta kansainvälisen urheilutoimittajien liiton AIPSin linjausten perusteella tunnustus voidaan myöntää vain urheilupelien pelaajille.

Linjauksen johdosta perinteiset huippusuositut esports-pelit, eli esimerkiksi Counter-Strike ja Dota jäävät ulos äänestyksestä. Täten esimerkiksi vuoden 2021 Valorant-maailmanmestari Santeri "BONECOLD" Sassi, CS-tähti Aleksi "Aleksib" Virolainen tai Dota-legenda Topias "Topson" Taavitsainen eivät palkintoa voi voittaa.

Miljoonabisnes e-urheilun ympärillä 9:05
Erik "EKI" Tammenpää ja Suomen Elektronisen Urheilun Liiton silloinen puheenjohtaja Joonas Kapiainen vierailivat Huomenta Suomessa vuonna 2018 kertomassa suomalaisten ammattipelaajien arjesta.
 

Lisää esports-uutisia Assembly.org-sivustolla!

Lue myös:

    Uusimmat